PROZVAO VLADU

IZVANREDNA UPRAVA AGROKORA KRATKO O IZNENADNOM ISTUPU TODORIĆA Nakon njegova pisma oglasili se tek jednom rečenicom!

u krugu: Ante Ramljak
 Darko Tomaš / Damir Krajac / Hanza Media

Izvanredna uprava Agrokora ne želi komentirati priopćenje za javnost Ivice Todorića u kojem on proziva Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad koncernom te u kojem je najavio pokretanje svih pravnih radnji koje su mu na raspolaganju u Hrvatskoj i pred međunarodnim tijelima.

"Izvanredna uprava na gospodina Todorića nema nikakvog komentara", priopćeno je iz koncerna.

Ivica Todorić u petak je u priopćenju za javnost prozvao Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom te je najavio da će u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima posluje, pokrenuti sve pravne radnje koje su mu na raspolaganju u Hrvatskoj i pred međunarodnim tijelima.

Todorić je najavio da će javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, koja je stvarni razlog donošenja neustavnog zakona nazvanog lex Agrokor. Tvrdi da je kompanija na početku 2017., dok su Agrokor vodili on i njegov management, imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama.

Vladu je prozvao da je u to vrijeme povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripremljen plan. Smatra da je cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora bio kroz izravni politički intervencionizam donijeti neustavni lex Agrokor i nacionalizirati privatnu imovinu.

Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona "pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem". Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:12