TATOO MAJSTOR

'Ja sam ulovio tog čudaka koji je bacio Molotovljeve koktele na konzulat. Moja žena tvrdi da je vikao: Vi ubojice i ratni zločinci’

Dirk Klesper, vlasnik salona za tetoviranje, za Jutarnji je ispričao kako je uhvatio napadača na hrvatski konzulat

Iako policija i tužiteljstvo u Düsseldorfu ne žele pridati dramatično značenje prekjučerašnjem napadu na zgradu hrvatskog konzulata, jer se i dalje smatra da su motivi “privatne prirode”, tko zna kakve bi se sve teorije razvijale da sam napadač nije uhićen.

A on je uhićen zahvaljujući hrabrosti dvojice građana koji su ga zadržali dok nije došla policija.

Jedan od njih bio je i Dirk Klesper, 43-godišnji vlasnik Tätowierstudio + Piercing by Dirk, Corneliusstraße 55, jednog od pet salona za tetovažu u blizini zgrade Generalnog konzulata Republike Hrvatske.

Nije se opirao

- Jedna djevojka, klijent, bila je u mom saloni i prva je uočila vatru. Počela je vikati i onda sam uzeo kantu s vodom i potrčao gasiti požar. U to su se uključili i drugi iz susjednih lokala.

Priskočila su i dva radnika koja su popravljala krov na obližnjoj zgradi. Dok smo gasili požar, jedan od njih potrčao je za jednom osobom. Pomislio sam da je to počinitelj pa sam se pridružio i potrčao za njima.

Uhvatili smo ga dok se približavao tramvajskoj postaji - ispričao je za Jutarnji list Dirk Klesper, jedan od dvojice građana koji su napadača na hrvatski konzulat držali sve dok nije došla policija.

Dirk Klesper kaže da nije pružao otpor dok su ga hvatali.

“Ponašao se posve normalno. Nije se odupirao i bio je smiren. Imao sam dojam da se ponaša kao da je bacio opušak od cigarete.”

Klesper kaže i da on osobno nije čuo da je napadač nešto uzvikivao, no njegova je supruga to čula. Kaže da je na njemačkom, dok je bacao Molotovljev koktel na zgradu, vikao: “Vi ubojice i ratni zločinci”.

Klesper je ustvrdio kako se takvo što ne događa svaki dan te je izrazio čuđenje što ga nitko iz hrvatskog konzulata u Düsseldorfu nije čak ni nazvao i pitao kako je, niti mu se zahvalio na hvatanju napadača.

Motivi ‘privatne naravi’

Na sreću, tijekom napada nije bilo žrtava, a počinjena je mala materijalna šteta u ulazu u Konzulat RH.

Tužiteljstvo Düsseldorfa ni u četvrtak nije željelo komentirati ovaj događaj, već je ponovno uputilo na priopćenje koje je prije dala policija. Prema tom priopćenju, motivi napada na hrvatski konzulat su još uvijek “prirodne naravi”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:12