BIVŠA PREMIJERKA

JADRANKA KOSOR 'Čudno mi je da je Petrov odmah odlučio izbaciti Prgometa. Sastao se s premijerom, a ne nekim sumnjivcem'

Zagreb, 110911.Muzej Mimara.Komemoracija napada na SAD 11. 9. 2001. godine.Na slici: Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

Bivšoj premijerki Jadranki Kosor dobro su poznate 'igre prijestolja'. O iznenađenju izbora Mostu u intervjuu za HRT-ov Dnevnik 3 kaže kako nitko nije očekivao, pa ni Most, da će dobiti toliko mandata. U središtu pozornosti sada je lov, trgovina. To je nešto uobičajeno u politici. Legitimno se razgovara sa svima kako bi se ulovilo 76 mandata, rekla je Kosor u Dnevniku 3.

'Meni je čudno kako je Petrov odmah odlučio izbaciti Prgometa koji je razgovarao s aktualnim premijerom Zoranom Milanovićem. Pa nije razgovarao s nekim osumnjičenikom. Svatko tko dobije mandat, naravno da želi participirati u vlasti. To je normalno. Nijednu promjenu ne možeš provesti u državi ako ne sudjeluješ u vlasti. Jedina prava točka gdje je moć i novac je Vlada', uvjerena je bivša premijerka.

Za susret Prgometa sa savjetnikom američke ambasade Kosor je rekla da se u političkom prostoru odvijaju takvi sastanci.

O prijevremenim izborima rekla je kako je sve moguće. 'Ne treba požurivati nikoga. Svi oni koji su se opredijelili, neka se ne ustručavaju reći za što su se odlučili. Ovo je demokratska procedura', smatra Kosor.

'Ušli smo u tjedan kada se približavamo 18. studenom, danu sjećanja na Vukovar i pozivam sve branitelje da u miru i tišini dočekamo taj dan. To je dan kad od svih očekujemo da se uhvate za ruke te odu u Vukovar u dostojanstvu i tišini, a to u prvom redu moraju biti hrvatski branitelji, pa i oni iz šatora', komentirala je najnovije događaje u Savskoj 66.

Na pitanje što će nakon što nije osvojila saborski mandat rekla je da ostaje na neki način u politici. 'Život ide dalje. U politici je puno izazova. Tko zna što donosi sutra', zaključila je razgovor za Dnevnik 3 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:23