BIVŠA PREMIJERKA

JADRANKA KOSOR O INCIDENTU U BEOGRADU 'Neobično je da nema ni jedne fotografije ili snimke Šešeljevog divljanja'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon jučerašnjeg incidenta Vojislava Šešelja u Beogradu zbog kojeg je hrvatska delegacija predvođena predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem prekinula službeni posjet Srbiji, bivša premijerka Jadranka Kosor na društvenim mrežama odmah je zatražila povratak delegacije.

"To je provokacija za koju ja ne mogu, a ne sumnjati da službene vlasti Srbije nisu očekivale barem u naznakama. Šešelj je član Skupštine i to je govorilo da se može očekivati provokacija. To je trebalo spriječiti, očito nisu poduzete svje mjere da se to spriječi. Vučić jučer govori načelno i relativizira događaj te ne spominje ime osuđenog ratnog zločinca i izmišlja događaje koji se nisu dogodili u Hrvatskoj tijekom njegova posjeta Hrvatskoj, odnosno izmišlja paljenje zastave. Šešelj i dalje čini ono zbog čega je i osuđen na Haškom sudu, odnosno djeluje kao ratni huškač", komentirala je danas Jadranka Kosor za N1.

"Činjenica da srpska veleposlanica u Zagrebu nije htjela primiti notu govori o tome kakav je stav službene politike u Beogradu. Ne slažem se s navodom Grabar-Kitarović da su se poboljšali odnosi u zadnjim mjesecima", istaknula je bivša hrvatska premijerka.

Na pitanje novinara N1 kako komentira činjenicu da nismo vidjeli fotografiju ili snimku događaja, nego se sve temelji na Šešeljevom priopćenju, Kosor je odgovorila: "Neobično je da nema ni jedne fotografije ili snimke. Sigurno na ulazu u Skupštinu postoje nadzorne kamere i službe koje moraju reagirati u takvim slučajevima", te zaključila: "Sigurno je još uvijek svaki dolazak hrvatskih dužnosnika u Srbiju svojevrstan događaj visokog rizika".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:38