NEĆE NA DNEVNI RED

JANDROKOVIĆ DOBIO I ODBIO ZAHTJEV BRANITELJSKIH UDRUGA Tražili su tematsku sjednicu o djelovanju Milorada Pupovca: 'To bi bio nedemokratski presedan'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2018. u 19:29

Zagreb, 050517.
Sjednica saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politicki sustav na cijem dnevnom redu je zahtjev za misljenjem o povredi poslovnika Hrvatskog sabora, koji je podnio SDP-ov saborski zastupnik Pedja Grbin .
Na fotografiji: Milorad Pupovac.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / HANZA MEDIA

Predsjednik Hrvatskog sabora, odnosno njegov Ured, dobio je zahtjev da se održi tematska sjednica o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca (SDSS), ali će to zasigurno biti odbijeno, neslužbeno se doznaje u srijedu poslijepodne.

Tako formuliran zahtijev u kojemu se traži izravna rasprava o pojedinom zastupniku sasvim sigurno se neće uvrstiti u saborski dnevni red, jer bi to presedan i jer bi to bilo nedemokratski, poručuju iz Ureda.

Zahtjev za tematsku sjednicu poslale su udruge specijalne policije i veterana hrvatskih gardijskih postrojbi koje podržavaju i za 13. listopada najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina te traže Pupovčevo očitovanje o Domovinskom ratu i Oluji.

Braniteljske udruge SDSS-ovu zastupniku zamjeraju i što je na Dan Domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza bio na skupu u Bačkoj Palanki za srpske žrtve Oluje, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo