ŠEF SABORA

JANDROKOVIĆ O MILIJANU BRKIĆU 'Optužbe koje je iznio su ozbiljne, morat ćemo razgovarati. Vidjet ćemo što će donijeti idući dani...'

 CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je, upitan treba li potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, s obzirom na kaznenu prijavu, odstupiti s tog mjesta, izjavio kako nema dovoljno informacija da bi mogao odgovoriti na to pitanje, odlučno je odbacio tvrdnje o korištenju institucija za unutarstranačke obračune te naveo da se s Brkićem još nije čuo, ali da će razgovarati kad dođe vrijeme.

"U ovom trenutku nemam dovoljno informacija da bih mogao odgovoriti na to pitanje, očekujem da ćemo u idućim danima saznati točno o čemu se radi i onda možemo raspraviti i vidjeti kako dalje", rekao je Jandroković upitan treba li Brkić, s obzirom na kaznenu prijavu, odstupiti s mjesta potpredsjednika Sabora.

Odlučno je odbacio tvrdnje da se institucije koriste za unutarstranačke obračune.

"Mogu apsolutno odgovoriti da se ne koriste, nema naznaka, niti dokaza za to. Ako ih netko ima, neka ih podnese da bi bilo tko zloupotrebljavao institucije za političke, odnosno stranačke obračune", rekao je Jandroković novinarima nakon saborskog Predsjedništva.

Na novinarsku opasku da Brkić sam optužuje policiju i institucije da mu se podmeće, Jandroković je rekao kako su optužbe koje je izrekao ozbiljne i da će "sasvim sigurno" morati razgovarati.

"Ne znam na kojim argumentima i dokazima ih temelji, ako ih ima, sasvim sigurno ih treba predstaviti, ali rano mi je o tome govoriti, jer nemam sve informacije o tome što je predmet te kaznene prijave. Kad budem znao više, onda ću moći i kvalitetno odgovoriti", istaknuo je Jandroković.

Nije izravno odgovorio na upit šteti li sve to HDZ-u.

"Vidjet ćemo što će donijeti idući dani, u ovom trenutku, dok nemam sve informacije i dok ne znam o kakvim se optužbama radi, ne mogu vam ništa reći", odgovorio je novinarima, navodeći da se, kao glavni tajnik HDZ-a, do danas nije čuo s Brkićem i nije s njim razgovarao.

"Razgovarat ćemo sasvim sigurno, kada za to dođe vrijeme", dodao je.

"Postavljate mi hipotetičko pitanje na koje vam u ovom trenutku ne mogu odgovoriti", uzvratio je predsjednik Sabora Jandroković na upit novinara bi li se, ako bi eventualno došao zahtjev da se Brkiću skine imunitet, čekala redovita sjednica Sabora ili bi se sazvala prije?

"Molim vas za strpljenje; kada vidimo točno o čemu se radi, kad obavimo razgovore na tu temu, onda ćemo vam moći dati preciznije informacije i stavove stranke", ponovio je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:29