'IMAMO 77 RUKU'

JANDROKOVIĆ O TANKOJ VEĆINI VLADAJUĆIH U PARLAMENTU 'Nema razloga za izvanrednim izborima. HDZ je itekako stabilan, usporedite nas s drugim strankama'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2018. u 12:21

 • Mario Pušić / CROPIX

  Na fotografiji: Gordan Jandroković

   

  Sjednica Sabora počinje 19. listopada, trajat će do 31. listopada, nakon čega slijedi stanka, te nastavak rada 14. studenog, dogovoreno je na današnjoj sjednici Predsjedništva Sabora.

  - Imamo 122 neraspravljene točke, dosta intenzivan rad nas očekuje, vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno i da ćemo popraviti ocjene koje imamo od naših građana, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice.

  - 77 ruku imamo već nekoliko mjeseci, radili smo dobro, očekujem da ćemo nastaviti u istoj dinamici. Nema razloga za izvanredne izbore dok god postoji većina od 76 ili više ruku. Mi smo u nekoliko zadnjih mjeseci pokazali da se uspješno može donositi zakone sa 77 ruku i tako ćemo nastaviti i dalje, rekao je Jandroković komentirajući tanku većinu vladajućih u Parlamentu, piše N1.

  - HDZ je itekako stabilan, usporedite nas s drugim strankama. Naravno da ima rasprava u HDZ-u i povišenih tonova, ali prijepore nastojimo riješiti kroz dijalog. Mi smo kralježnica ove parlamentarne većine i Vlade i u skladu s tom odgovornošću moramo upravljati odgovorno'.

   

  Osvrnuo se i na slučaj vukovarskog gradonačkelnika Ivana Penave koji poziva na prosvjed 13. listopada zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

   

  'Sankcija neće biti. Razgovarao sam s kolegom Penavom, objasnio mi je koje su to frustracuije koje Vukovarci imaju, nastavit ćemo taj dijalog', rekao je Jandroković.

  Izdvajamo