SLUŽBENI POSJET

JANDROKOVIĆ PRIMIO AUSTRIJSKOG PREDSJEDNIKA 'Potvrdili su tradicionalno prijateljske i intenzivne odnose između dviju zemalja'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2018. u 20:34

Marko Todorov / CROPIX

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen potvrdili su u utorak tradicionalno prijateljske i intenzivne odnose između dviju zemalja, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Hrvatska i Austrija imaju odlične bilateralne odnose, tradicionalno prijateljske i vrlo intenzivne, a dvije zemlje izvrsno surađuju u mnogim područjima na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, istaknuli su sugovornici.

Jandroković i Van der Bellen, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj, suglasili su se da je gospodarska suradnja dviju zemalja vrlo dobra te su pozdravili današnje održavanje hrvatsko-austrijskog gospodarskog foruma, kaže se u priopćenju.

Naglasili su i važnost partnerskih i savezničkih odnosa dviju zemalja u okviru Europske unije te istaknuli važnost zaštite temeljnih vrijednosti na kojima počiva EU.

Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi, Europskoj uniji, kao i na globalnom planu.

Predsjednik Sabora Jandroković uputio je poziv predsjedniku austrijskog parlamenta Wolfgangu Sobotki da službeno posjeti Hrvatsku, dodaje se.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo