SLUŽBENI POSJET

JANDROKOVIĆ PRIMIO AUSTRIJSKOG PREDSJEDNIKA 'Potvrdili su tradicionalno prijateljske i intenzivne odnose između dviju zemalja'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2018. u 20:34

 • Marko Todorov / CROPIX

  Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen

  Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen potvrdili su u utorak tradicionalno prijateljske i intenzivne odnose između dviju zemalja, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

  Hrvatska i Austrija imaju odlične bilateralne odnose, tradicionalno prijateljske i vrlo intenzivne, a dvije zemlje izvrsno surađuju u mnogim područjima na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, istaknuli su sugovornici.

  Jandroković i Van der Bellen, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj, suglasili su se da je gospodarska suradnja dviju zemalja vrlo dobra te su pozdravili današnje održavanje hrvatsko-austrijskog gospodarskog foruma, kaže se u priopćenju.

  Naglasili su i važnost partnerskih i savezničkih odnosa dviju zemalja u okviru Europske unije te istaknuli važnost zaštite temeljnih vrijednosti na kojima počiva EU.

  Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi, Europskoj uniji, kao i na globalnom planu.

  Predsjednik Sabora Jandroković uputio je poziv predsjedniku austrijskog parlamenta Wolfgangu Sobotki da službeno posjeti Hrvatsku, dodaje se.

  Izdvajamo