SLUŽBENI POSJET

Jandroković putuje u Japan, u službenu audijenciju primit će ga i novoustoličeni car Naruhito

Gordan Jandroković
 Davor Pongračić / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na poziv predsjednika Zastupničkog doma japanskog parlamenta Tadamorija Oshime boravit će od ponedjeljka u višednevnom službenom posjetu Japanu, a u službenu audijenciju primit će ga i novoustoličeni japanski car Naruhito, priopćeno je iz Sabora.

U ponedjeljak Jandroković će se sastati s predsjednikom japanske vlade Shinzom Abeom, a u utorak održat će sastanke s predsjednikom Zastupničkog doma Tadamorijem Oshimom i predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom te predstavnicima japansko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Istoga dana predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića primit će u službenu audijenciju novoustoličeni japanski car Naruhito u Carskoj palači u Tokiju.

Službeni posjet Japanu u srijedu nastavit će se sastankom predsjednika Hrvatskoga sabora s ministrom vanjskih poslova Japana Tarom Konom te s ministrom prostora, infrastrukture, prometa i turizma Japana, Keiichijem Ishiijem.

U četvrtak predsjednik Sabora posjetit će Hiroshimu i uz gradonačelnika Hiroshime Kazumija Matsuija sudjelovat će u ceremoniji polaganja vijenca za žrtve atomskog bombardiranja te će posjetiti Memorijalni park mira Hiroshime.

Službeni posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića Japanu završit će sastankom s guvernerom prefekture Kyota Takatoshijem Nishiwakijem te gradonačelnikom Kyota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:38