SLUŽBENI POSJET

JANDROKOVIĆ SE SASTAO S PREDSJEDNIKOM LATVIJE Bilateralne odnose su ocijenili prijateljskima i naglasili potrebu osnaživanja suradnje u EU i NATO-u

 Luka Gerlanc / CROPIX

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Latvije Raimondsom Vejonisom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, objavio je Sabor u četvrtak.

Jandroković i Vejonis ocijenili su bilateralne odnose prijateljskim i bez otvorenih pitanja te naglasili potrebu za njihovim daljnjim osnaživanjem kako na bilateralnom planu, tako i u kontekstu suradnje u EU-u i NATO-u.

Istaknuta je i obostrana želja za daljnjim osnaživanjem parlamentarne suradnje, posebno međuparlamentarnih skupina prijateljstva. Jandroković je pozvao je predsjednicu latvijskog parlamenta u službeni posjet Hrvatskoj.

Istaknuta je bliskost stajališta o aktualnim europskim temama, posebice o budućnosti Europe, Brexitu i budućem Višegodišnjem financijskom okviru.

Jandroković je Vejonisa upoznao s prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te se zanimao za latvijska iskustva iz njezinog predsjedanja 2015. godine.

Dužnosnici su razgovarali i o gospodarskoj suradnji gdje postoji puno potencijala za unapređenje, posebno na području energetike i prijevozne infrastrukture.

Razgovaralo se i o sigurnosnim izazovima u Europi i europskom susjedstvu, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:04