'SADA ĆU MIRNIJE SPAVATI'

JAVIO NAM SE ČOVJEK KOJI JE S 'VRATA JADRANA' BACIO GRAĐEVINSKI OTPAD Proradila mu savjest: Pokupio sve što je pobacao i ispričao se javnosti

 
 čitatelj Jutarnjeg, Matija Djanješić / CROPIX

- Moj loš dan, nesmotrenost, splet okolnosti, ne znam ni sam kako bih to objasnio, ali to sada nije ni važno. Bitno je da sam svjestan svoje pogreške i vjerujte, strašno mi je zbog nje žao - kaže nam tako radnik kojega je čitatelj Jutarnjeg lista uhvatio i snimio kako na odmorištu Vrata Jadrana preko ograde iz vozila baca otpad.

Javio nam se sam, želi ispraviti pogrešku i javnosti nudi ispriku. Otišao je zato jučer na mjesto događaja i pokupio ono što je odbacio - tri daske od 120 cm te sedam otpadaka od po 15 cm dužine.

- Nisam ništa gradio niti rušio i uopće nisam planirao odvoziti neki otpad. Nedaleko od mjesta događaja sam obavljao radove. Naišao sam na te tri trule daske, koje uopće nisam trebao dirati, ali sam ih odlučio zamijeniti jer su mogle predstavljati opasnost za pješake i druge sudionike u prometu. U tom trenutku nisam imao kamo s njima. Dolje jest neki divlji deponij otpada, mislio sam da neću počiniti dodatnu štetu ako tamo odbacim te daske, koje su biorazgradive, pa sam ih tamo odbacio - kaže nam čovjek, dodajući da je svjestan da to ne opravdava njegov čin, ali se nada da će naići na razumijevanje.

FOTOGALERIJA: Čišćenje otpada bačenog na odmorištu Vrata Jadrana

Ispod je, naime, divlji deponij smeća gdje se u duljini do 250 metara doista može naći svega, od ostataka hrane iz restorana brze prehrane do kanistara s motornim uljem. Prokazan je, čini se, zapravo samo jedan od stotine onih koji čine okolišu mnogo veću štetu.

Nakon što je video dospio u javnost, kaže dalje radnik, počele su mu stizati poruke prijatelja i poznanika koji su prepoznali njegovo vozilo. Razumije reakciju javnosti, no nije očekivao odjek tako velikih razmjera. Nakon početnog šoka, kaže, shvatio je da je pogriješio te počeo razmišljati kako ispraviti pogrešku na najbolji mogući način. Tako je odlučio sjesti u automobil i otići natrag na mjesto događaja te pokupiti materijal koji je ranije odbacio. On će biti propisno saniran.

- Eto, ispravio sam svoju pogrešku, sada ću mirnije spavati i tako nešto mi se sigurno više nikada neće dogoditi. Žao mi je zbog svega - kaže nam čovjek.

FOTOGALERIJA: Građevinski otpad na Vratima Jadrana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:21