FINANCIJSKE OBAVEZE

JE LI BOŽO PETROV NAJZADUŽENIJI HRVATSKI ZASTUPNIK? Čelnik Mosta nedavno je digao novi kredit, ovaj put za rabljeni Ford Focus

 
Božo Petrov
 Goran Mehkek / Hanza Media

Potpredsjednik Sabora Božo Petrov još je jedan u nizu dužnosnika koje smo uhvatili s krivo popunjenom imovinskom karticom. U karticu je upisao da je saborski zastupnik s bruto plaćom od 20.910 kuna, odnosno 15.361 kunom neto.

No, njegova je plaća mnogo veća. Otkako je u lipnju 2017. postao potpredsjednik Sabora, mjesečno prima plaću od oko 30 tisuća bruto, što iznosi 22.000 kune neto.

- Ajme, ispričavam se. Moja pogreška. Nije bilo namjerno. Unio sam podatke za zastupnika, a ne za potpredsjednika Sabora. Odmah ću to popraviti - rekao nam je Božo Petrov jučer kada smo ga suočili s krivim podacima o plaći u njegovoj kartici.

Krive podatke otkrili smo provjeravajući zbog čega je 15. ožujka unio izmjene u karticu. Čelnik Mosta nedavno je podignuo kredit od 72.400 kuna i kupio rabljeni Ford Focus zbog čega je tu izmjenu i unio u karticu.

- Kupio sam rabljeni Ford jer sam vratio službeni automobil na koji imam pravo, a u startu sam se odrekao prava na korištenje službenog vozača. Ne želim da mi zbog toga prigovaraju - kaže Petrov.

Petrov je za Ford uzeo kredit na 12 mjeseci pa mu rata iznosi 6264 kune. Lider Mosta za otplatu dva kredita i jedne pozajmice svaki mjesec mora izdvojiti 14.374 kune, a zajedno sa suprugom koja ima plaću od 5780 kuna, svaki mjesec otplaćuju 16.830 kuna.

- Ne živim rastrošno pa mogu otplaćivati sve. Stisnut ću se nekako i izdurati posljednji kredit za auto - kaže Petrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:28