DISKUSIJA U KAZALIŠTU GAVELLA

JE LI OBITELJSKO NASILJE PROBLEM ČITAVOG DRUŠTVA? Stručnjaci i aktivisti u potrazi za odgovorom kako da adekvatno zaštitimo žrtve

Bruno Šimleša, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Anica Tomić, članica inicijative #spasime
 HANZA MEDIA

Nakon serije tragičnih događaja, čini se kao da se konačno društvo dovoljno senzibiliziralo da promijenimo tragičnu praksu u vezi obiteljskog nasilja jer se prečesto događalo da žrtve nisu bile adekvatno zaštićene. Što treba napraviti svatko od nas, što možemo napraviti kao pojedinci, a što bi trebale napraviti institucije?

U petak, 12. travnja, nakon izvedbe predstave "Stela, poplava" Dine Pešuta, koja između ostalog, tematizira psihičko nasilje u obitelji, u kazalištu Gavella održat će se panel-diskusija pod nazivom "Je li obiteljsko nasilje problem čitavog društva?", u kojoj sudjeluju Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Sanja Sarnavka, bivša predsjednica udruge B.A.B.E. i aktivistkinja za ženska i ljudska prava, Nataša Koražija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor, Anica Tomić, članica inicijative #spasime, te Bruno Šimleša, sociolog i moderator.

Predstava je na rasporedu kazališta 'Gavella', u petak 12. travnja u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:35