IZBORNA KAMPANJA

JEDAN OD KANDIDATA ZA POTPREDSJEDNIKA HDZ-a POSLAO LJUTITO PISMO JANDROKOVIĆU 'Ukinite obilježavanje obljetnica HDZ-a u vrijeme kampanja'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.02.2020. u 11:03

Zagreb, 181212.
Izborna skupstina gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba, na kojoj se izmedju dvije pristigle kandidature (Ivana Kujindzica i Andrije Mikulica) bira predsjednik Gradskog odbora, a izmedju 67 pristiglih kandidatura bira se 39 clanova Gradskog odbora, te pet clanova Nadzornog odbora izmedju 18 pristiglih kandidatura.
Na fotografiji: Milijan Brkic i Ivan Kujundzic.
Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
Admir Buljubasic / CROPIX

Milijan Brkić i Ivan Kujundžić

Akademski kipar te član HDZ-a Ivan Kujundžić obrušio se na vodstvo HDZ-a zatraživši da se ukine praksa obilježavanja obljetnica HDZ-a u vrijeme izborne kampanje.

Pismo koje je uputio medijima, naslovio je na glavnog tajnika Gordana Jandrokovića.

U njemu rezolutno traži od njega i svih tajnika HDZ-ovih lokalnih organizacija da zaustave praksu obilježavanja stranačkih obljetnica u vrijeme izborne kampanje.

- Poglavito, ako su Vam one agitpropi i apologetici, prigoda za pogodovanje kandidatima jedne grupe. Navedeno je licemjerno i nedopustivo u demokratskoj praksi i društvu. U ovom vremenskom periodu dok se izmučeni borimo sa složenošću postupka oko prikupljanja potpisa, kojeg ste nam priredili, izluđujući članstvo, vrijedne obične ljude s temeljnih, općinskih i gradskih razina, iskoristimo naše obljetnice, kako bismo omogućili prikupljanje potpisa za sve kandidate bez iznimke i pogodovanja. Ljudi s terena zbog spomenute prakse svakodnevno prigovaraju. Ne zaboravite, naše djelovanje i ponašanje izloženo je ne samo članstvu već i sudu javnosti što može imati za negativne posljedice po ionako narušeni ugled. Učinimo sve da ovaj izborni proces bude festival, a ne karneval demokracije. Preispitajmo savjest, budimo dostojanstveni, poručio je Kujundžić koji je na ovim unutarstranačkim izborima jedan od kandidata za potpredsjednika HDZ-a.

Izdvajamo