ZORAN ERCEG

JEDINI ČOVJEK KOJEM JE ZABRANJEN PRISTUP TUĐMANOVOM KIPU NA SPLITSKI PRIDE DOŠAO U MAJICI ZVEZDE 'Nikom nije smetalo osim jednom policajcu'

 
 Andrea Topić

Aktivist i fotograf Zoran Erceg na splitsku Paradu ponosa došao je u majici Crvene zvezde na čijoj je poleđini pisalo "Aleksandar Kralj". Riječ je o vaterpolistu kojeg su huligani prije četiri mjeseca sa splitske Rive bacili u more, piše Slobodna Dalmacija.

- Namjerno sam odabrao njegovo ime, baš zbog toga - odmah otkriva Erceg dodajući da je došao dati podršku svim ljudima kojima je potrebna.

- Svatko od nas je na ovaj ili na onaj način pripadnik jedne ugrožene skupine - veli iz svojih invalidskih kolica jedini čovjek u Hrvatskoj kojem je zabranjen pristup nekom Tuđmanovom spomeniku.

Andrea Topić

Novinari su ga upitali je li mu itko prigovorio zbog dresa Crvene zvezde.

- Interesantno, od građana nitko, ali jedan od zapovjednika policije mi je prigovorio da zašto sam došao izazivati, provocirati s tom majicom. Želio sam kao građanin Splita kojem je jako žao što je jedan mladi sportaš pretučen i bačen u more, pokazati da ovo mora biti i ostati otvoren grad.

Ako se hvalimo da smo grad sporta, ne možemo biti otvoreni samo jednima, a ne samo drugima. Ova majica je izraz podrške tom momku, ali i svima drugima kojima su ugrožena ljudska prava - poručio je Erceg za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:41