STIPE MESIĆ:

Jedino u Varaždinu neće glasati mrtvi, tamo je groblje pod nadzorom

 Vjekoslav Skledar/Cropix

KARLOVAC – Predsjednik Stjepan Mesić u Karlovcu je izjavio da neće u drugom krugu podržati kandidata koji neće imati transparentnu karticu.

- Ja sam u svojoj kampanji uvijek išao s transparentnim podacima o tome tko je financirao kampanju i dva puta sam tražio da se izvrši revizija. Unatoč tome, ima majstora koji nisu zadovoljni, pa pokušavaju podmetati. Bilo bi dobro da svi kandidati daju na uvid tko ih financira. Tko to ne učini imat će problema jer će im se javljati oni kojima će biti dužni, morat će im vratiti uslugu. Ja nisam nikome pravio uslugu jer nikome nisam bio dužan. Oni su podržali kampanju zbog mojeg programa, otvaranja Hrvatske i reformi - rekao je predsjednik Mesić dodajući kako su brojke s kojima se izlazi u javnost nerealne, te da se dotacije kandidatima trebaju limitirati.

Odbio je komentirati izjavu HDZ-ovog kandidata Hebranga da će mu, ako postane predsjednik, ukinuti postpredsjedničke ovlasti rekavši novinarima da o tome pitaju Hebranga.

Komentirajući nesređene popise birača i opasnost da će opet mrtvi glasovati, Mesić je rekao da je “poslije svakih izbora rekao da treba urediti popise birača, ali ništa se nije poduzelo, pa kad dođu izbori opet mrtvi glasuju”.

- Jedino neće u Varaždinu, tamo je groblje pod videonadzorom - zaključio je Mesić.

Predsjednik se dotakao i proračuna za sljedeću godinu rekavši da je on takav kakav se mogao sastaviti s obzirom na krizu i recesiju.

- Proračun mora biti motivirajući i razvojan, trebalo je ispustiti projekte koji odmah ne donose novacc. Nalazimo se u teškoj situaciji krize, ali ne smijemo biti previše kritični. Vidjet će se kao u priči o kupačima u bazenu. Kad se ispusti bazen vidi se tko pliva gol. Tko nema ništa, a obećava puno. Sad se pojavljuje ta situacija - kaže predsjednik Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:21