GORI KUKUZOVAC

Jedno od najvećih odlagališta otpada u Dalmaciji zahvatila vatra, mjestom odzvanjaju detonacije, na terenu policija i vatrogasci

 Slobodna Dalmacija

Prema informacijama koje je Slobodna Dalmacija dobila s terena, izbio je požar na Kukuzovcu, svega tri kilometra od Sinja.

Riječ je o jednom od najvećih odlagališta otpada u Dalmaciji, a očevici tvrde da se sa smetlišta gusti dim diže nekoliko kilometara u nebo, dok čitavo vrijeme odzvanjaju detonacije.

Na terenu su policija i vatrogasci.

Dim s odlagališta se diže nekoliko stotina metara u visinu, a požarna crta se razvukla preko dobrog dijela odlagališta.

Novinari Slobodne su u DVD-u Sinj dobili informaciju da vatrogasci odlagalište trenutno polijevaju vodom i zatrpavaju zemljom. Na terenu su bageri i šest vatrogasnih vozila. Očito je da će se vatrogasci cijelu noć boriti s vatrom. Ne znaju kako je došlo do požara

Vatrogasci za detonacije kažu da se vjerojatno radi o raznoj ambalaži (parfemi, boce pod tlakom) koja u dodiru s vatrom eksplodira.

S obzirom da se radi o odlagalištu koje se nalazi u blizini naselja Brnaze, Turjaci, Dicmo I Sinj poželjno bi bilo da građani koji imaju klima uređaje zatvore prozore i vrata stanova i upale klime. Takve preporuke su građanima upućene i tijekom požara na Karepovcu.

Naime, izgaranjem smeća mogu se stvoriti opasna isparavanja, ali potvrdu o samoj opasnosti može izdati samo nadležni Zavod za javno zdravstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:42