JOŠ SE RASPRAVLJA

JESMO LI DOBILI NASLJEDNICU MILANKE OPAČIĆ? Nećakinja Dubravke Šuice glavna kandidatkinja za ministricu socijalne politike

 Tonči Plazibat / EPH

DUBROVNIK - Sanja Putica, gradska vijećnica i saborska zastupnica iz redova HDZ-a, otišla je s mjesta ravnateljice dubrovačke Gimnazije. Zamijenila ju je profesorica te škole Katarina Tolja, koja od ponedjeljka službeno nastupa kao vršiteljica dužnosti ravnatelja, doznaje Slobodna Dalmacija.

Mediji već nekoliko dana nagađaju tko će biti ministri u novoj Vladi, a među njima se našlo i ime Sanje Putice, koja je kao sedma na listi Domoljubne koalicije u najjužnijoj izbornoj jedinici ušla u Sabor. Nagađa se da bi mogla biti ministrica socijalne politike, odnosno na tome mjestu zamijeniti SDP-ovu Milanku Opačić.

– To je još uvijek na razini spekulacija – rekla je za Slobodnu Dalmaciju Sanja Putica.

– Očekuje se da će idućeg tjedna biti poznata imena novih ministara. Mjesto ravnateljice Gimnazije odlučila sam ostaviti zbog sjednica Sabora. Gimnazija je živi organizam koji ima roditelje, djecu i nastavnike, pa je nemoguće da iz pozicije saborske zastupnice obavljam tu dužnost kao do sada – objasnila je Putica, inače nećakinja nekadašnje dubrovačke gradonačelnice i današnje EU parlamentarke Dubravke Šuice (HDZ).

Putica je netom prije državnih izbora, krajem rujna prošle godine, izabrana za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski", što je bio pokazatelj koliko je središnjica te stranke cijeni i podržava. Stoga nikoga ne bi trebalo začuditi da se nađe u jednoj od ministarskih fotelja, kaže neimenovani poznavatelj političkih prilika u Zagrebu.

– Sigurna sam da će u novoj Vladi biti stručni ljudi – zaključila je Putica u izjavi za "Slobodnu". Putica je bila ravnateljica dubrovačke Gimnazije od polovine 2011., a u toj je školi radila kao profesorica hrvatskog jezika od 2005. godine. Naravno, ona ostaje vijećnica u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, prenosi Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:11