PREDSJEDNICA U DUBROVNIKU

'JESTE LI VI OZBILJNI NOVINARI ILI RADIO MILEVA?' Predsjednici se nije svidjelo još jedno pitanje o Bandiću i kolačima

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2019. u 14:34

Velika Gorica, 131218.
Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovic sudjelovali su na svecanoj sjednici Gradskog vijeca u prigodi obiljezavanja Dana grada Velike Gorice.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović (arhiva)

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja u Dubrovniku sudjeluje u programu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, poručila je novinarima da na jug Hrvatske nije stigla kao predsjednički kandidat nego kao vrhovna zapovjednica vojske, prenosi N1.

Na pitanja o njezinoj izjavi da bi Milanu Bandiću, završi li u zatvoru, nosila kolače, te bi li ga pomilovala ako bi završio u zatvoru, odgovorila je protupitanjem.

- Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva? Rekla sam da je svaka osoba u državi nevina dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnim postupkom, i da ću se boriti ne samo za Bandića nego za sve građane dok im se ne dokaže krivnja, rekla je predsjednica.

Na pitanje o čemu su sinoć ona i zagrebački gradonačelnik razgovarali tijekom susreta na Pantovčaku: 'Da smo htjeli otkriti o čemu smo razgovarali, dali bismo priopćenje'.

Kada su u pitanju ćirilični plakati koje je postavilo Srpsko narodno vijeće, predsjednica je rekla kako bi se iz SNV-a trebali pokloniti braniteljima.

- SNV bi se trebao duboko pokloniti hrvatskim braniteljima koji su oslobodili Hrvatsku i omogućili demokraciju i to da svatko ima pravo reći što hoće, da imamo slobodu mišljenja i govora. Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se dobro razumijem, čast iznimkama, kazala je predsjednica.

Na nedavni komentar šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka da bi bolje bilo da predsjednica kolače donese u školu i upozna se sa reformskim procesima, kazala je kako je ona obišla više škola nego on.

- Obišla sam puno škola, više nego on. Pokrenula sam projekt Hrvatska čita, jer sam znala uočiti gdje postoji problem. Ministrici obrazovanja koja je stupila na dužnost odgovornost ne počinje od početka službene reforme. Svi moramo raditi najbolje što možemo. Ako su PISA rezultati gori znači da nešto ne štima s kurikulumom, rekla je.

- Bitno je da reforma ide dalje, a ona ne ovisi samo o ministrici. Moramo se prestati ideološki dijeliti o reformi obrazovanja. Ako kaskamo u računalnoj pismenosti i svemu drugom u čemu kaskamo, znači da nešto ozbiljno ne štima s hrvatskim školskim sustavom. Mislim da je najbolje pitati nastavnike kako ide reforma, u kakvim uvjetima rade, i pitati roditelje koliko vremena moraju provoditi s djecom za program koji je prepun činjenica, a ne učenja korisnih vještina", kazala je predsjednica.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo