OTOČAC

'JESTE ZA SEKS? SPREMNI! ZA ROCK - SPREMNI! ZA DROGU - SPREMNI!' Što je sve don Kaćunko rekao u propovijedi na misi za ustaškog krvnika Francetića

 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što su policijski službenici PU ličko-senjske još u petak oduzeli dvije ploče, koje su u Otočcu trebale biti postavljene kao spomen obilježje Juri Francetiću, u subotu je don Anđelko Kaćunko u crkvi Presvetog Trojstva održao svetu misu zadušnicu za jednog od najvećih zločinaca Drugog svjetskog rata na području Hrvatske.

U nastavku donosimo ključne dijelove njegove propovijedi.

- Vidimo li mi doista tu globalnu revoluciju na djelu? Ona se vodi na tri poligona, na tri područja: to je borba protiv kršćanstva, protiv istine i borba protiv života.

- Glavni problem u borbi za istinu u javnosti je to što ubojice istine danas sjede za kompjuterom - kao zločinac za pisaćim stolom - i ne mogu se ušutkati toljagom. Jer su oni skriveni.

- Postoje dvije vrste svjetske povijesti, jedna je službena, lažljiva, namijenjena pouci u školi, a druga je tajna povijest koja skriva prave uzroke događaja (R. Czernin). Možemo mirne duše reći da se to odnosi i na Juru Francetića. Ali poglavito to vrijedi na osobit način za Bleiburg, za sve žrtve Jalte, za sve one koji su nakon završetka Drugog svjetskog rata bezdušno izručeni na milost i nemilost krvavim crvenim neprijateljima.

- Naša je dužnost govoriti istinu i samo istinu, jer svijetom medija caruje laž, djeca u školi uče laž, u Hrvatskoj za sadašnje teškoće mediji sve više osuđuju sadašnju vlast, kao što su osuđivali bivšu vlast. Narod guta tu udicu, narod guta medijske mamce, jer medijima se vlada svijetom.

- Zamislimo koncert na kojem glavni pjevač zaurla u mikrofon: "Jeste za seks?", a masa odgovori: spremni! "Za drogu" - spremni! "Za rock" - spremni! Sigurno nitko ne bi pisao komentare o ustaštvu i nacizmu, naši bi novinari rekli da je to cool. Ali zato kad netko pozdravi: Za dom - spremni!, slijedi užasna medijska oluja, to je njima ustaštvo, nacizam, najcrnji desni radikalizam, a tko ga u crkvi opravdava, to je onda još i klerofašizam.

- Svaki pravi Hrvat katolik uvijek je bio spreman, poput blaženog Alojzija Stepinca, za ljubav prema Bogu, crkvi i domovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:06