KONTRADIKTORNE IZJAVE

JESU LI HDZ-ovci MJERILI JAČINU APLAUZA I NEGODOVANJA NA SABORU U CIBONI? Kuščević tvrdi jedno, Jandroković uvjeren da se ministar krivo izrazio

 
Lovro Kuščević, Gordan Jandroković
 Bruno Konjević, Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednika Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je za N1 televiziju rekao da je odluka da se Davora Ivu Stiera i Miru Kovač razriješi njihovih dužnosti političkog i međunarodnog tajnika stranke logična.

"To nisu ljudi koji su izabrani. Smatram da je normalno, logično da predsjednik bira one ljude za koje smatra da mu najviše mogu pomoći u radu. Logično bi bilo da su, ako nema povjerenja, ako izjave nezadovoljstvo, kada su shvatili da politika koju vodi Andrej Plenković za njih nije dobra sami podnijeli ostavku", kazao Jandroković.

Jandroković je rekao da se politički tajnik Lovro Kuščević "sigurno" krivo izrazio kada je rekao da je u stranci napravljena analiza govora na XVIII. Općem saboru HDZ-a te kako se "jasno vidi da su svi govori članova, naročito predsjednika stranke, naišli na odobravanje cijelog članstva".

"Gledajte, radite predstave od nečega što nije bilo tako. Možda je netko osobno to radio, ali bilo bi apsurdno da je to radilo Predsjedništvo. Kuščević se možda krivo izrazio. Bavili smo se Izvještajnim saborom, kakav je rezultat imao na reputaciju HDZ-a", rekao je Jandroković.

Podsjećamo, Kuščević je ranije u utorak za N1 televiziju rekao da su u ponedjeljak analizirani svi govori, aplauzi i negodovanja te da se jasno vidi da su svi govori članova, osobito predsjednika stranke naišli na odobravanje svega članstva. Što se tiče kritika koje su se mogle čuti na saboru, Kuščević kaže kako to nisu bile kritike, nego "pojedinačna izdvojena mišljenja" koja "nisu dočekana s oduševljenjem".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:43