VATROGASCI NA TERENU

Još aktivan veliki požar kod Muća, izgorjelo više od 30 hektara šume

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.03.2019. u 20:01

Tribunj, 230219.
Veliki sumski pozar povise mjesta Tribunj, siri se velikom brzinom prema samom mjestu, a dodatno sama orkanska bura otezava gasenje.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

Još uvijek nije ugašen veliki šumski požar koji je u nedjelju oko 13 sati buknuo u ​Sutini kod Muća ​i u kojem je do sada ​izgorjelo nešto više od 30 hektara guste borove šume i makije, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split.

 

 ​U gašenju ​u Sutini ​su se, uz zemaljske vatrogasne snage, uključili i kanader i air tractor.​ Na terenu je više od ​4​0 vatrogasaca sa 1​2​ vozila iz ​DVD-a Muć, Zagora, Vranjic, Solin​, sva tri DVD- a iz Kaštela, te DVD Split​.

 

 Na području Splitsko-dalmatinske županije još su aktivna dva požara, jedan također na području Muća, a drugi na sinjskom području.

 

 Vatrogasci iz DVD-a Zagora gase požar koji je planuo u Vrbi, kod Muća, a u kojem je do sada izgorjelo oko osam hektara borove šume i niskog raslinja.

 

 Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Sinj, zajedno s kolegama iz Trilja, još od subote bore se s vatrom na Kamešnici koja gori visoko u brdu na tisuću metara nadmorske visine zbog čega se požarište samo nadgleda.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo