BITKA ZA FUNKCIJU

JOŠ JEDAN KUJUNDŽIĆEV NAJBLIŽI SURADNIK NUDI SE PLENKOVIĆU 'Ako mi premijer ponudi mjesto novog ministra zdravstva, ja ću se odazvati'

 
Ministar Milan Kujundžić i pomoćnik ministra Vili Beroš
 Marko Todorov / CROPIX

Pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak je navečer u HRT-ovoj emisiji Otvoreno priznao da bi prihvatio ponudu premijera Andreja Plenkovića da bude ministar zdravstva. Međutim, pomoćnik aferama opterećenog ministra Milana Kujundžića kaže i da takvu ponudu od premijera još uvijek nije dobio.

- Činjenica je da je ministar Milan Kujundžić stavio svoj mandat na raspolaganje i na taj način je odluku o svom odlasku ili ostanku u Vladi prenio na premijera. To je njegova odluka i kao takvu ju treba uvažavati. Premijer, kao što je to uobičajeno bira svoj kabinet i on će sigurno analizirajući relevantne činjenice, faktore i vlastitim promišljanjem donijeti konačnu odluku o ovom slučaju. Kakva će ona doista i biti je nemoguće u ovom trenutku prejudicirati niti to želim, rekao je Beroš u Otvorenom.

- Ono što je izvjesno, mislim da će premijer, kao i do sada, donijeti odluku koja je na dobrobit hrvatskog zdravstva i naših pacijenata, rekao je pomoćnik ministra.

Tvrdi da je suradnja s ministrom bila potpuno adekvatna i da ga je nastojao podržavati u svim njegovim nastojanjima.

- Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora, ja ću se odazvati na to. Mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene, rekao je Beroš koji je još jučer odbio odgovoriti na ovo pitanje poručujući da se radi o spekulacijama.

Podsjetimo, i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić jučer je u razgovoru za Jutarnji potvrdio da je zainteresiran za mjesto ministra zdravstva.

- Nitko još nije službeno razgovarao sa mnom, ali kad bi premijer od mene tražio da preuzmem Ministarstvo zdravstva, prihvatio bih - rekao nam je u nedjelju poslijepodne Plazonić.

Plazonić je dodao da se u brojnim stvarima ne slaže s ministrom te kako bi on sigurno drukčije vodio ministarstvo.

- Jasno mi je da bi preuzimanje ministarstva u ovom trenutku, pred izbore, na kratke staze, bio vruć krumpir. Puno se toga treba odraditi, a vremena je malo. Ipak, imam dugogodišnje iskustvo i upoznat sam sa sustavom, kao i s radom Ministarstva tako da smatram da bih bio kompetentan - rekao je Plazonić i dodao kako nema nikakve ambicije u pogledu moći niti mu je u interesu prazno sjedenje u ministarskoj fotelji.

- Ono što me zanima jest isključivo uređenje sustava, konkretni pomaci i, naravno, pacijenti - rekao je jučer za Jutarnji.

Sam ministar Kujundžić u ponedjeljak je na press konferenciji kratko na upit novinara prokomentirao Plazonićev istup u Jutarnjem. Rekao je da on uvijek radi u timu, a da mu je normalno u takvim situacijama da ljudi ističu svoje ambicije te da on svačiju ambiciju poštuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:44