NOVI SLUČAJ

JOŠ JEDAN POLICAJAC POZITIVAN NA KORONAVIRUS Riječ je o djelatniku PU požeško-slavonske, bio je angažiran u provođenju akcije 'Koridor'

Ilustracija
 Tom Dubravec / CROPIX

Kod još jednog pripadnika policije potvrđeno je da je pozitivan na korona virus, ima blaže simptome i poslan je u izolaciju, doznaje Jutarnji list.

Riječ je o djelatniku PU požeško-slavonske koji je bio na ispomoći u PP Topusko PU sisačko-moslavačke i bio je angažiran u provođenju akcije "Koridor" kontrole vozila i radi migracija, ali radi provođenja mjera vezanih uz kontrolu prometa.

Ranije tijekom dana glavni ravnatelj policije Nikola Milina na konferenciji za novinare Nacionalnog kriznog stožera potvrdio da su dvojica policajaca zaražena koronavirusom.

Jedan od njih hospitaliziran je od nedjelje u čakovečkoj Općoj bolnici zbog upale pluća i pozitivan je na koronavirus. Drugi policajac djelatnik je PU zagrebačke. Milina je rekao i da je 90 policajaca u samoizolaciji.

Policajac iz PU međimurske, koji je hospitaliziran u čakovečkoj Općoj bolnici, granični je policajac koji je odmah nakon što je posumnjao da bi mogao imati koronavirus otišao u samoizolaciju, javio se svojim nadređenima i obavljeno je testiranje koje je pokazalo da je nalaz pozitivan. On je donedavno radio sa svojim slovenskim, austrijskim i mađarskim kolegama u Centru za razmjenu podataka Dolga Vas, koji su osnovale četiri zemlje, pa se sumnja da se vjerojatno radi o uvezenom slučaju. Još se utvrđuju svi kontakti tog policajca, ali prema prvim analizama, nije riječ o velikom broju.

Policajci su u ovoj situaciji jedna od profesija izloženih utjecaju virusa bez obzira na zaštitnu opremu. Doznajemo da je još nekoliko desetaka djelatnika MUP-a u samoizolaciji, poput jedne smjene u jednoj postaji u priobalju.

Zbog prevencije u samoizolaciji su bili i djelatnici jednog uslužnog odjela na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Za jednu djelatnicu tog odjela i nekoliko njenih kolega stigao je nalaz da su pozitivni na virus. Sada su u samoizolaciji i nisu u bolnici. Sve se dodatno zakompliciralo jer je ona tih dana imala rođendan pa joj je nekoliko kolegica i kolega došlo čestitati. Cijeli prostor tog uslužnog odjela, u izdvojenom objektu, zatvoren je i dezinficiran. U međuvremenu su se neki djelatnici Policijske akademije vratili na posao iz samoizolacije.

- Pozitivan sam na koronavirus i od petka sam u samoizolaciji. Osjećam suhoću u ustima i peckanje u grlu, ali zasad sam dobro - rekao nam je jedan djelatnik MUP-a.

Sindikat policije Hrvatske i Sindikat policijskih službenika već su nekoliko puta javno tražili od ministra i ravnatelja policije da im se osigura odgovarajuća zaštitna oprema.

Rad policajaca sada je u većini postaja organiziran tako da rade u A i B smjenama, od kojih svaka smjena radi 14 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:33