NAGAĐANJA SU BILA TOČNA

JOŠ JEDAN UTJECAJNI SDP-ovac NAPUŠTA STRANKU! 'Da skratim muke svima koji šire laži o meni: bit ću nezavisni zastupnik, ne prelazim u drugu stranku'

 
Mario Habek
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Saborski zastupnik i bivši predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek nakon 20 godina izlazi iz stranke, obznanio je danas na konferenciji za medije, javlja eVarazdin.

Kako je rekao, nakon novog izabranog vodstva na županijskoj razini kojeg on ne priznaje i koje je pokrenulo postupak isključenja iz SDP-a ne vidi nikakav mogući način suradnje pod tim vodstvom.

- Strankom vladaju međusobne optužbe, mržnje i iznošenje laži o kolegama. Donio sam odluku da nakon 20 godina članstva u SDP-u više ne budem član. Nažalost, današnji SDP nije stranka u kakvoj ja želim biti i kakva je bila pod vodstvom Zorana Milanovića. Što se tiče mojeg daljnjeg političkog djelovanja, da skratim muke svima onima koji danima šire laži o meni, bit ću nezavisni zastupnik u Saboru i ne prelazim u niti jednu drugu stranku - rekao je Habek, a pitanje je li ga već neka druga stranka zvala, odgovorio je ne.

Protiv Habeka je u kolovozu SDP Varaždinske županije pokrenuo stegovni postupak, no kako su tada tvrdili lokalni SDP-ovci, o isključenju nije bilo govora.

Razlog za stegovni postupak bilo je 'opetovano, vrlo negativno i neisitnito komentiranje unutarstranačkih odnosa u lokalnim medijima'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:48