PRIRODNA NEPOGODA

'JOŠ MI SE TRESU NOGE, MISLILA SAM DA ĆE ODNIJETI KROV' Pijavica prohujala Rijekom, čupala krovove i uništavala automobile

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Genovska ciklona koja utječe na vrijeme u drugoj polovici srijede, donijela je obilne oborine riječkom području, konkretno u riječkom kvartu Pehlin. Obilna kiša je padala nekoliko sati, a prema podacima Pljusak mreže, 120 mm palo je na Platku.

Prema dojavi čitateljice portala Rimeteo, oko 22 sata prošla je pijavica te počinila materijalnu štetu. Uništena su četiri krova i automobila, a šteta je skoro na svakoj fasadi. Na teren je izašla i vatrogasna postrojba.

S Kantride je također stigla dojava o pijavici te je prijavljena materijalna šteta na nekoliko krovova.

- Bila sam ispred dvorane 3. maj i još mi se tresu noge. Užas, kratko je trajalo ali je počupalo stablo, nosilo baje niz cestu i meni skoro iščupalo vrata od auta. Mislila sam da će odnijeti krov od dvorane, napisala je čitateljica.

Druga čitateljica je svjedočila: "Vidjela sam je oko 21.30 sati s balkona nad krovom 3. Maja! U vrtlogu su se okretali limovi i zvuk je bio grozan! Izgledalo je kao da sa mora prelazi na kopno!

Na radarskoj animaciji vidljiv je jači odraz u jednom terminu oborina, dovoljno za nastanak pijavice i materijalne štete, piše Rimeteo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:39