REKONSTRUKCIJA VLADE

JOSIP ĐAKIĆ PROGOVORIO O POVIŠENIM TONOVIMA NA SASTANKU VRHA HDZ-a 'Ja sam po prirodi emotivac, teško je to, žao mi je što je Tolušić morao otići'

Josip Đakić
 Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić u četvrtak je bio gost "Dnevnika" na N1 televiziji. Komentirao je medijske napise u kojima se spominje kako je vrlo burno reagirao na smjenu Tomislava Tolušića.

Na upit da pojasni što se to u srijedu dogodilo, Đakić je rekao: - Razgovarali smo o razlozima smjene i mislim da sam imao pravo s predsjednikom razgovarati o tome što su razlozi i povodi i to smo razriješili. Nama je žao što je Tomislav morao otići kao ministar, jer mislimo da je odlično odrađivao svoj posao. Ja sam inače po prirodi emotivac i kad odlaze prijatelji koji su s vama dugo u politici, to je uvijek teško - izjavio je Đakić.

Dodao je i kako misli da su s punim pravom smjeli demokratski razgovarati o tome što su zapravo razlozi smjene.

- Premijer je rekao da je to sadašnji korak da se riješi ovih pritisaka i afera. Ne bih htio vjerovati da postoje dublji razlozi zbog kojih je premijer donio ovu odluku - pojasnio je Đakić.

- To nije bilo ništa tako grdo kako se prenosi. Mi smo se na kraju dogovorili oko te rekonstrukcije. Predsjednik ima ekskluzivno pravo odlučivati s kim će surađivati - rekao je Đakić.

Dodao je kako ne vidi Tomislava Karamarka na čelu stranke i da se s njim nikad nije slagao. Na pitanje koga vidi kao budućeg čelnika stranke, Đakić je izjavio: - Prerano je aludirati na bilo koga, u medijima postoje svakakve špekulacije. Andrej Plenković je političar koji je vrlo dobar u svojoj komunikaciji s Europom, svijetom i s nama. On se demokratski ponio i dozvolio je da kažem svojih nekoliko riječi oko smjene.

Rekao je i kako Andrej Plenković i dalje ima potporu virovitičko-podravskog ogranka HDZ-a, piše N1.

Upitan o rejtingu stranke koji pada, rekao je kako se nada da će nakon ove rekonstrukcije Vlade rejting ipak rasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:23