KRITIKA IZ UMAGA

Josipović: Građani ne žele pljuvatore, ali ni one koji daju nerealna obećanja

Nije dobro za Hrvatsku što sve manje ljudi vjeruje u političke institucije, rekao je predsjednik
 Goran Sebelić /CROPIX

UMAG - Dolazi vrijeme kada se problemi u Hrvatskoj neće moći rješavati na razini “da ili ne”, odnosno “za ili protiv”. Jedino nas reforme mogu izvući iz ozbiljne recesije. Ovo postaje i politička kriza jer politika ne daje odgovore na brojene probleme - rekao je danas u Umagu predsjednik RH Ivo Josipović.

- Istovremeno dolazi do iznimnog nepovjerenja građana u političke institucije, što za Hrvatsku nije dobro, zato želim otvarati dijaloge i rasprave - dodao je Josipović osvrćući se na početak neslužbene predizborne kampanje, nakon skupa mladeži HDZ-a.

Austrijski istražitelji

Nije želio komentirati rezultate istraživanja po kojem je najpopularniji političar u zemlji , čak dvostruko popularniji od premijerke Jadranke Kosor, ali je istaknuo da građani Hrvatske ne žele niti pljuvatore kao ni one koji daju nerealna obećanja.

- To je jasna poruka svima koji se bave politikom - rekao je Josipović. Niječno je odgovorio na pitanje je li njegov posjet Istri vezan za razotkrivanje afere Hypo banke, a u svjetlu dolaska austrijskih istražitelja ovog tjedan u Istru.

- Ja se u aferu Hypo banke neću uključiti, jer je to posao Državnog odvjetništva, policije i pravosuđa. Jedino ću inzistirati na tomu da svi organi dobiju otvorene ruke bez ikakvih političkih utjecaja. Inzistirat ću kod onih tijela nad kojima po ustavu i zakonu imam nadležnosti da maksimalno pomognu pravosuđu da odrade svoj posao - poručio je predsjednik Josipović.

Mrtvi kapital

Komentirajući jeftinu prodaju objekta MORH-a , Josipović je ustvrdio kako je za Hrvatsku veliki problem mrtvi kapital od kojeg ni zemlja ni građani nemaju koristi.

- Jedan od mojih ozbiljnih prigovora radu Vladi je upravo to što ta vrsta kapitala nije angažirana - zaključio je Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:17