NEMA STRAHA

JOSIPOVIĆ NIJE ZABRINUT ZBOG PERKOVIĆA 'Neće doći do europskih sankcija Hrvatskoj'

JASTREBARSKO - Do europskih sankcija Hrvatskoj neće doći jer će Sabor uskladiti zakon o europskom uhidbenom nalogu, ali postoji mnogo važnijih problema nego što je to 'lex Perković', izjavio je danas hrvatski predsjednik Ivo Josipović, sudjelujući na 4. tradicionalnoj diplomatskoj berbi u Jastrebarskom.

"Ja ne bih o sankcijama, mislim da one neće doći na dnevni red", rekao je Josipović novinarima, izrazivši uvjerenje da će "Hrvatski sabor uskladiti naše zakonodavstvo s onim što smo potpisali". "Mislim da je ovo nepotrebno, ali ne mislim da će biti nekih problema", dodao je.

Josipović je naglasio kako je Hrvatska u Europskoj uniji percipirana kao odgovorna zemlja, ocijenivši da je u tzv. slučaju "lex Perković" riječ o "procesu u kojem je Vlada nastojala osigurati jednakost naše države, naših građana s drugima, no ispalo je malo drukčije".

Istaknuo je kako Hrvatska već provodi europski uhidbeni nalog, da ih je provela već mnogo te da se ne radi o tome da Hrvatska ne želi provoditi ono što je potpisala, ustvrdivši kako su i Hrvatska i Europa suočene s puno većim problemima od ovog.

"Ima puno većih i važnijih problema nego što je ovo, na primjer gospodarska kriza, izgradnja neke nove Europe kao odgovor na krizu. To su prevelike i prevažne zadaće da bismo se gubili na ovome", rekao je Josipović na berbi.

Tradicionalna diplomatska berba u Jastrebarskom ove je godine, na imanju obitelji Tomac, okupila diplomate iz tridesetak zemalja, a tom je prigodom predstavljen i novi pjenušac, novi brend "Diplomat", nastao upravo potaknut inicijativom diplomatske berbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:18