BIVŠI PREDSJEDNIK

JOSIPOVIĆ O MILANOVIĆEVOJ INAUGURACIJI 'To nije predsjednikova fešta već državni ritual, ne znam hoće li Ustavni sud pristati na njegove ideje'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2020. u 13:52

Zagreb, 300817.
Pavla Hatza 16.
Inicijativa Antifasizam je moj izbor i Zajednica udruga antifasistickih boraca Zagrebacke zupanije organizirali su javnu tribinu Opasnost suvremenog fazizma, na kojoj su uvodnicari bili bivsi hrvatski predsjednici Stjepan Mesic i Ivo Josipovic.
Na fotografiji: Ivo Josipovic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Ivo Josipović

Na odluku izabranog predsjednika Zorana Milanovića o skromnoj inauguraciji na Pantovčaku osvrnuo se i bivši predsjednik Ivo Josipović.

'Čin inauguracije nije predsjednikova fešta, to je državni ritual, a ne znam hoće li Ustavni sud na to pristati. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Ustavni sud doći na Pantovčak i na takav način sudjelovati jer to nije rođendanska proslava u kojoj svatko sam odlučuje. Kada sam ja imao inauguraciju, također sam imao ideju da se ona održi negdje drugdje, no od te sam ideje odustao jer sam čuo i kako Ustavni sud vidi tu ceremoniju. To je dio ustaljenog rituala države koji nosi određenu simboliku. Taj ritual ne mora koštati kao prijašnje inauguracije, no tu nije riječ o novcu, riječ je o simbolici', rekao je Josipović za N1.

Josipović smatra kako treba držati do tradicije te da se ovdje ne radi o novcu. Treba vidjeti kako će država izgledati nakon inauguracije ako bude takva kakvu je Milanović najavio, poručio je Josipović, javlja N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo