PREDSJEDNIK O SLOBODI MEDIJA

JOSIPOVIĆ O ZABRANI PRISTUPA STOŽERU 'Nije dobro. Sloboda tiska je važna za demokraciju'

 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović glasovao je na referendumu o ustavnoj definiciji braka, a u izjavi novinarima istaknuo je da je to referendum o svjenazorskom pitanju koji neće ništa praktično promijeniti, ali čije poruke i rezultate treba uvažavati.

"Znam ljude različitih svjetnazora koji će različito glasati, prema tome vidjet ćemo što naši ljudi misle o ustavnoj definiciji braka", kazao je predsjednik Josipović, koji je glasovao na biračkom mjestu u Palmotićevoj ulici.

Nekih praktičnih posljedica odluke ove ili one neće biti, ali to je određena poruka koju treba uvažavati, kazao je Josipović koji je na glasačko mjesto došao u pratnji supruge Tatjane Josipović.

Na pitanje novinara kakva je njegova poruka o referendumu, predsjednik Josipović je podsjetio na svoje ranije izjave medijima kako nije riječ o referendumu koji je bio tako potreban, ali da treba poštivati njegove rezultate.

Na pitanje kako komentira uskratu akreditacija nekim medijima Građanske incijative "U ime obitelji" da izvještavaju iz njihova stožera, predsjednik Josipović je odgovorio kako to nije dobra stvar.

"Jedna od važnih vrijednosti demokratskog društva je sloboda tiska i protočnost informacija u medijima, i bez obzira tko to čini, ne mislim da je dobra stvar uskratiti medijima pristup informacijama", kazao je predsjednik Republike Josipović nakon glasovanja na referendumu o braku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:13