O SUKOBU S PUPAVCEM

Josipović poručio: Cijela ova akcija protiv mene je maskenbal!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2012. u 16:06

Goran Sebelić / CROPIX

Predsjednik Republike Ivo Josipović u Brgudcu u Istri prisustvovao je obilježavanju 70. obljetnice Prve istarske partizanske čete. Ondje je komentirao i svoj sukob s predsjednikom Srpskog narodnog vijeća.

“Cijela akcija protiv mene je maskenbal. Izmišlja se da želim utjecati na financiranje jedne novine koje inače ima 200 do 300 primjeraka i u tom je smislu nerelevantna”, rekao je Josipović, a prenosi Dnevnik.hr.

Na pitanje hoće li prijaviti Pupovca s obzirom na to da je rekao da dobiva pritužbe od pripadnika srpske nacionalne manjine na rad predsjednika Srpskog narodnog vijeća, Josipović je odgovorio da ga neće prijaviti jer tu, kako je rekao, nema kaznenog djela. Njemu su, kaže, Srbi iz Vukovara i nekih drugih gradova samo izrazili nezadovoljstvo radom Pupovca.

“Nemam se namjeru miješati koga će manjine birati. Zanimljiva je teza Pupovca da budem vođa srpske manjine, kao da postoje dvije Hrvatske. Jedna Hrvatska u kojoj sam ja predsjednik i druga Hrvatska u kojoj je on predsjednik. Ja sam predsjednik svih građana Republike Hrvatske i svima želim dobro”, rekao je Josipović.

Podsjetimo, Pupovac je izjavio kako je Josipović odlučio svoj sukob s tjednikom Novosti pretvoriti u sukob s njim, kao i da nastoji ograničiti novinarske slobode i razoriti manjinske institucije, čime ulazi u sukob s Ustavom RH.

Izdvajamo