PREDSJEDNICI NA KAVI

Josipović sve pozdravio, od savjetnika do kuhara

Na sastanku se nije razgovaralo o imenima savjetnika koji će raditi uz Ivu Josipovića
 Goran Mehkek/Cropix

ZAGREB - Predsjednik Stipe Mesić danas je na Pantovčaku prvi put službeno ugostio svoga nasljednika, novoizabranog predsjednika Ivu Josipovića. Točno dvadeset dana prije nego će Josipović i službeno zamijeniti Mesića na mjestu šefa države, dva su predsjednika održala radni susret koji je trajao više od tri sata.

Osim detalja oko inauguracije te obilaska Ureda, Mesić i Josipović su u četiri oka razgovarali o dogovorima koje je sadašnji predsjednik Republike preuzeo u tom svojstvu. Mesić je vjerojatno izvijestio Josipovića koje mu započete poslove ostavlja.

Scenarij svečanosti

Budući da će prvi put u povijesti hrvatske države aktualni predsjednik prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika, trebalo je dogovoriti sve detalje svečanosti.

Konačni scenarij svečanosti još nije dovršen, ali je dogovoreno da će prvi na Markov trg 18. veljače stići predsjednik Mesić koji će svečanost pratiti sa suprugom iz prvog reda. Još se, kako doznajemo, ne zna hoće li Mesić na Josipovićevu inauguraciju doći s Pantovčaka ili od kuće. Budući da Mesiću mandat istječe 18. veljače u ponoć do tada će, ali nakon inauguracije, biti obavljena i službena primopredaja dužnosti između novog i starog predsjednika.

Iako je Josipović najavio kako će zadržati neke Mesićeve savjetnike i u svom timu, njegov v. d. predstojnika Ureda dr. Mirando Mrsić tvrdi kako o tome tko će od savjetnika ostati, dvojica predsjednika danas nisu razgovarala.

Predsjednik Mesić izložio je izabranom predsjedniku Josipoviću način na koji je bio ustrojen Ured, a Josipović je nakon toga i obišao Ured te se upoznao sa svim djelatnicima.

- Pozdravio se doslovno sa svakim djelatnikom na Pantovčaku, od savjetnika i službenika, do kuhara - kaže Mrsić.

Na kavu, ali i na Facebook

Josipović je, podsjetimo, najavio kako će ponešto drugačije ustrojiti Ured predsjednika. Zasad je poznato da će biti smanjen broj savjetnika jer će neka dosadašnja savjetnička mjesta biti spojena. Osim toga, Josipović je najavio da će zadržati druženje uz kavu s građanima koje je uveo Mesić, ali i da će s građanima kontaktirati preko Facebooka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:12