GDJE JE NESTAO PIANINO?

JOSIPOVIĆ U PET GODINA NA PANTOVČAKU OSIROMAŠIO Predao imovinsku karticu, evo što je u njoj ostalo...

Zadar, 020114.Predsjednicki kandidat i aktualni hrvatski predsjednik, Ivo Josipovic, posjetio je danas Zadarsku zupaniju. U Zadrr, koji je prvi na ovoj mini-turneji, Josipovic se na Narodnom trgu druzio s gradjanima. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

Bivši predsjednik Ivo Josipović tijekom svog petogodišnjeg mandata neznatno je osiromašio. Potrošio je dio štednje, a i prihodi od autorskih prava pala su mu za duplo: s gotovo 32 tisuće kuna na 15 tisuća kuna, javlja tportal.

Kako što to zakon nalaže, Ivo Josipović je kao bivši predsjednik dužan predati imovinsku karticu nakon prestanka dužnosti.

Josipoviću je i tijekom mandata smanjena plaća tako da je ona iznosila 22.240 kuna. Pala su i primanja njegove supruge Tatjane Josipović i to s otprilike 16 tisuća na 12 tisuća kuna.

U najnovijoj kartici nema 200 tisuća kuna koliko je godišnje Josipović zarađivao od samostalne djelatnosti kao pravnik i skladatelj, no to je nadoknadila njegova supruga te je tako u novoj kartici navedeno da ona zaradi 200 tisuća kuna godišnje od samostalne djelatnosti.

Josipoviću su pali i prihodi od autorskih prava tako da je uprihodio 15 tisuća kuna na godišnjoj razini što je dvostruko manje o ranijeg iznosa. Devizna štednja obitelji Josipović ostala je ista: imaju zavisnih 290 tisuća eura, dok se kunska štednja smanjila s 90 tisuća na 70 tisuća kuna.

Što je s Josipovićevim Yamaha pianinom kojeg je imao prijavljenog ranije i koji je bio vrijedan 15 tisuća kuna, nije poznato jer te pokretnine u novoj imovinskoj kartici nema.

Obitelj Josipović u proteklih pet godina nije kupovala niti prodavala postojeće nekretnine.

I dalje imaju četiri stana te malo građevinsko zemljište čija je vlasnica u jednoj četvrtini Josipovićeva supruga. Jedino je došlo do promjene kvadrature navedenih stanova, pa je tako stan u centru Zagreba u staroj imovinskoj kartici imao 110 četvornih metara, sada ima 105. Za tri je kvadratna metra smanjen i stan čija površina sada iznosi 57 kvadrata, no povećala se njegova procijenjena tržišna vrijednost i to s pola milijuna na 600 tisuća kuna.

Josipovići još posjeduju stan od 209 kvadrata u Zagrebu koji vrijedi 2,4 milijuna kuna te stan od 138 metara kvadratnih vrijedan 1,9 milijuna kuna, piše tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:55