NAKNADA ZA PRIJEVOZ

Jovanović kasni s isplatom putnih troškova prosvjetarima

Ministar je zbog neisplate naknada dobio kaznenu prijavu
 Goran Mehkek / Cropix

Zaposlenici osnovnih i srednjih škola morat će pričekati do srijede isplatu zaostalih naknada za prijevoz i prekovremene sate.

Iako im je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović obećao da će u prosincu neisplaćene naknade do njih stići u prvom tjednu siječnja, to se nije dogodilo. Prema objašnjenju MZOS-a, krivac za neispunjeno obećanje su praznični dani.

- Do petka 3. siječnja odradili smo sve potrebno da plaće, svi dodatci, kao i naknade budu isplaćeni u srijedu 8. siječnja - kažu u Ministarstvu. Dodaju da procedura isplate ovisi o obračunu škola koji je završen 3. siječnja u 14 sati. - S obzirom na to da su 4., 5. i 6. siječnja neradni dani, kontrola obračuna i priprema naloga odradit će se 7. siječnja, a svi će zaposlenici uplate na svojim računima imati 8. siječnja - novo je obećanje iz MZOS-a.

Do kašnjenja isplate u posljednjem mjesecu 2013. došlo je zbog manjka u proračunu od oko 23 milijuna kuna, zbog čega je Jovanović taj trošak prenio na siječanj. Kao lakotna okolnost uzeta je činjenica da je oko 45.500 prosvjetara do 13. siječnja na zimskim praznicima.

Jovanović je zbog gafa s neisplatom prosinačke naknade zaradio i kaznenu prijavu Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:09