MINISTAR UZVRAĆA

JOVANOVIĆ ODGOVORIO MONS. POZAIĆU 'Očito niste pročitali nijednu knjigu Pape Franje'

 Davor Žunić / CROPIX

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na svome je Facebook profilu reagirao na jučerašnju propovijed pomoćnog zagrebačkog biskupa Valentina Pozaića, poručivši mu da se ugleda na papu Franju, te istaknuvši kako je nakon Pozaićevih poruka uvjeren da nije pročitao ni jednu papinu knjigu.

"Je li mons. Pozaić pročitao bar jednu knjigu koju je napisao papa Franjo!? Nakon još jedne njegove 'propovijedi' siguran sam da nije, jer papa Franjo kaže: 'Užasavam se intelektualaca koji nemaju talenta i etičara koji u sebi nemaju dobrote... . Etika je cvijet ljudske dobrote. Ukorijenjena je u sposobnosti da budemo dobri, koju posjeduje čovjek ili društvo. Inače se pretvara u moraliziranje, lažnu etiku i na kraju u vrhunac licemjerja'. Pametnome dosta!", napisao je Jovanović na Facebooku.

Služeći svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoju, mons. Pozaić jučer je na blagdan Svih svetih istaknuo da, ako je Bog odbačen, prestaju vrijediti i naravni i Božji zakon, gubi se i čovjek i obitelj i narod, dok iz prevrata kulturnih revolucija nastaju obiteljski i društveni lomovi.

Kada laž zamijeni istinu zlo postaje lijepo, grijeh privlačan, a sveto izrugano, kazao je Pozaić i pozvao "čovjeka Blaženstava da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kada 'dizanje ruku' u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima".

"Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna" kao i "razaranje ustanova, tih nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj", naglasio je biskup Pozaić, dodajući kako se "umjesto zdravog odgoja nameće ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:11