AFERA FIMI-MEDIA

JURIČAN OBJAVIO FOTOGRAFIJU MLADOG SANADERA 'Šjor Ivo, prilažem sliku koja potvrđuje sve što ste rekli na sudu. Ili je ipak priča drugačija?'

 
 CROPIX

Potaknut objašnjenjem bivšeg premijera Ive Sanadera sudu o tome kako se obogatio, na Facebooku se oglasio Dario Juričan priloživši usput i fotografiju Sanadera snimljenu otprilike u isto vrijeme kad je, kako je rekao na sudu, jako dobro zarađivao u Austriji.

Na fotografiji se Sanader vozi u tramvaju držeći u ruci neku plastičnu vrećicu.

Juričan je bivšem premijeru, a sada optuženiku Sanaderu poručio sljedeće:

'Šjor Ivo Sanader,

neka mi bude oprošteno što nemam vremena za ljubavno pismo, jer moju potpunu posvećenu ljubav ima samo jedan zagrebački genije, ali evo koristim priliku da vam se kratko javim.

Primjetio sam da imate problema sa sjećanjem, pa dozvolite da vam pomognem.

Na sudu ste jučer ustvrdili da ste prije devedesetih zaradili od austrijskog Meyerpressa 600.000 eura.

Evo, prilažem fotku koja potvrđuje vaše navode: u najboljem odjelu i finoj torbici vraćate se iz Vjesnika mercedesom kući, jer ste upravo dogovorili lukrativnu prodaju erotskih fotografija tvrtke Meyerpress.

Ili ipak priča ide da ste, šjor Ivo, mali pokisli jado koji se vraća iz Vjesnika tramvajem kući, a u zgužvanom torbanjku nosite erotske fotografije tvrtke Meyerpress.

Želim vam pravedno suđenje. Uvjeren sam da ste nevini.

Nadam se da će gospođa Kolinda Grabar Kitarović naći vremena, kojeg sada ipak ima malo više, te svratiti i do vas kada bude Milanu Bandiću, rezaču etiketa, nosila kolače.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira
(autor fotografije: Pero Kvesić)'

Podsjećamo, Ivo Sanader je jučer na ponovljenom suđenju za aferu Fimi-Media pojašnjavao kako je došao do značajnog imetka te nabrojao niz poslova kojima se bavio u Austriji, počevši od rada u studentskom listu u Innsbrucku, preko suradnje s marketinškim i press agencijama, predavanja vjeronauka u školi, do biznisa s tvrtkom Wapag GmbH za uvoz i izvoz te građevinskom firmom KCBS.

Istaknuo je da je samo s tvrtkom KCBS, u kojoj je imao 30 posto udjela, imao dva dovršena projekta gradnje stambenih objekata u Austriji, kao i pripremljen treći projekt gradnje hotela u Antaliji u Turskoj. No, onda je zbog povratka u Hrvatsku - vratio se, kako je rekao, na poziv predsjednika Tuđmana - izišao iz te tvrtke. Samo od zarade na spomenutim projektima i za prepuštanje udjela u KCBS-u partnerima ostvario je, tvrdi, zaradu od današnjih milijun eura.

Kako je izračunao, u Austriji su on i supruga tijekom godina zaradili ukupno oko 2,7 milijuna eura, od čega su dio potrošili za svakodnevni život, a uštedjeli su između 2,3 i 2,4 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:54