'STIGLI SU CRNI DANI'

JURIČAN POZIVA ZAGREBAČKE SLUŽBENIKE DA 'PREBJEGNU S TAMNE STRANE' 'Ispričajte kako vas Milan Bandić zlostavlja i ucjenjuje'

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Bivši predsjednički kandidat Dario Juričan objavio je u četvrtak pismo svim službenicima i namještenicima Grada Zagreba te ih pozvao da "prebjegnu s tamne strane" i ispričaju priču kako ih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zlostavlja i ucjenjuje.

"Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima. Ali to znamo samo vi i ja. Želim da priču kako vas se zlostavlja i ucjenjuje, vi sami ispričate", napisao je Juričan na svojem Facebook profilu.

Kao novi "gazda" grada pozvao ih je da "prebjegnu s tamne strane" te im poručio da su stigli "crni dani za koje su sve marljivo tijekom godina fotokopirali, prebacivali na USB stickove i nosili doma u vjeri da će im trebati".

Juričan kaže da se od službenika očekivalo da šute i pognu glave dok su "njihovi pretpostavljeni stvarali paralelnu strukturu vladanja, krali, uzimali postotke, zapošljavali rođake, dobivali stanove, dijelili teritorij za manifestacije i namirivali beskrajne sljedove svojih ljubavnica".

Žao mu je što su ih zbog svojih "sitnih kokošarskih interesa, sinekura ili veza u gradskoj skupštini" izdali oni koji su im bili zadnja nada. "To su izdajice, licemjeri, raznorazni nesposobni bernardići i njemu slične lakopotkupljive, jeftine i skupe, političke niškoristi", piše Juričan.

Izrazio nadu da će se i drugi, uz one s kojima je već u kontaktu, odvažiti napraviti iskorak koji od njih očekuje kako bi transfer gradske vlasti bio lakši, a njihova savjest mirnija.

Poručio je da će "Bandiću uzeti sve", a za njegove pročelnike i savjetnike nema oprosta grijeha jer "ti heroji bespogovornosti prvom zgodom odlaze, moraju platiti ceh".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:37