ZAHTJEV TRGOVAČKOM SUDU

JURIČAN ŽELI POSTATI LIKVIDATOR 'Zbog ogromne količine smeća likvidirao bih Grad Zagreb, imam i rješenje za administraciju'

 
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Dario Juričan, predsjednički kandidat koji je u prvom krugu izbora dobio 8,67% glasova u Gradu Zagrebu, Trgovačkom sudu u Zagrebu podnio je danas zahtjev da ga se kao vjerovnika imenuje Likvidatorom Grada Zagreba.

Na svom Facebook profilu poručio je da bi kao likvidator Grad Zagreb, zbog ogromne količine smeća nagomilanog od 2000., likvidirao, a administraciju i ostale javne servise grada pripojio najbližem ozbiljnijem gradu - Bjelovaru. Dugovi koje Zagrebački holding ima prema njemu bili bi time anulirani, ustvrdio je.

Ovo je još jedna u nizu trolerskih objava Darija Juričana, čija je meta uglavnom gradonačelnik Milan Bandić. Prije nekoliko dana uputio je 'prigovor' Državnom izbornom povjerenstvu sa zahtjevom za izvršenjem izbornih rezultata jer smatra da na to ima pravo kao četvrta politička sila u Hrvatskoj, a kao svoj politički plijen traži - Zagrebački holding.

Dario Juričan medijima je poslao tekst i kopiju Zahtjeva Trgovačkom sudu, koji prenosimo u cijelosti.

- Kako sam ja, Dario Juričan, M. Divkovića 7, Zagreb, OIB: 20057448146 prema rezultatima Predsjedničkih izbora četvrta politička opcija u Zagrebu, pripada mi kao politički plijen Zagrebački holding. Nažalost, strukture ne pokazuju namjeru da mi predaju moj plijen pa sam stoga prisiljen od Trgovačkog suda tražiti da me se kao vjerovnika Zagrebačkog holdinga imenuje likvidatorom Grada Zagreba, OIB: 61817894937, Trg S. Radića 1, a koji je osnivač Zagrebačkog holdinga. Time bih ostvario svoje izborno pravo i namirio se, a ujedno bih tim činom spasio građane od gradonačelnika Milana Bandića i njegovog pogubnog rezanja etiketa na skupom namještaju. Strah me i pomisliti što bi bilo da taj sa svojim škarama i suptilnim metodama učinio namještaju na Trgovačkom sudu! Prema Zakonu o trgovačkim društvima, članku 114. Sud može imenovati likvidatora koji nije član društva, a to može biti i fizička osoba vjerovnik tog društva. Kao likvidator, Grad Zagreb bih zbog ogromne količine smeća nagomilanog od 2000. likvidirao, a administraciju i ostale javne servise Zagreba pripojio bih najbližem ozbiljnijem gradu - Bjelovaru. Dugovi koje Zagrebački holding ima prema meni bili bi time anulirani. U nadi da ćete me što skorije imenovati likvidatorom, srdačno Vas pozdravljam!, navodi se u zahtjevu Darija Juričana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:10