AGROKOR

JUTARNJEM POTVRĐENO: FABRIS PERUŠKO NOVI POVJERENIK ZA AGROKOR Član uprave Tiska radio je u firmi koja figurira kao mogući savjetnik u procesu

 
 Hanza Media

Fabris Peruško, član uprave Tiska biti će novi izvanredni povjerenik Agrokora, a njegova zamjenica će biti Irena Weber, trenutno na poziciji direktorice tvrtke KHA četiri, neslužbeno nam je potvrđeno. Oboje imaju i vlastite samostalne tvrtke za savjetovanje, Faveriu i Savjetovanje Weber, a zanimljivo je da je Peruško prije radio u konzultantskoj kući McKinsey, koja figurira kao mogući novi savjetnik u procesu lex Agrokor, dok je Irena Weber radila u bivšoj tvrtki Ante Ramljaka, CAIB-u.

Peruško (44) je rođen u Puli, diplomirao na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na prestižnom američkom sveučilištu Babson College u Bostonu, u SAD-u. Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co. gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Nakon toga proveo je dvije godine na mjestu direktora operacija vodećeg ruskog online trgovca Lamoda.ru u okviru grupacije Global Fashion Group iz Londona, gdje je bio odgovoran za promjenu poslovnog modela tvrtke i kreiranje novih usluga. Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik (Faveria, od 2015.) uprava nekoliko regionalnih tvrtki.

Peruško govori engleski, slovenski, talijanski i ruski, a postaje poznatiji hrvatskoj poslovnoj javnosti nakon uvođenja privremene uprave u sustavu Agrokor, kada u svibnju 2017. dolazi na poziciju člana uprave zaduženog za financije i restrukturiranje u Tisak, jedne od kompanija iz sustava Agrokor u financijski i poslovno najtežoj situaciji. Nova uprava Tiska uspjela je stabilizirati poslovanje, čime je sačuvano oko 3.600 radnih mjesta, a spašavanjem Tiska napravljen je i važan korak u očuvanju hrvatskih izdavača tiskanih medija, budući da su kiosci Tiska kao i Tiskova distribucijska mreža njihov glavni prodajni kanal.

Irena Weber je trenutno direktorica tvrtke KHA četiri, čiji su osnivački Agrokor, Karisma Resorsts International i fond Nexus. Ona je od lipnja prošle godine bila savjetnica izvanredno Ante Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje, a karijeru je započela u CAIB-u, te napredovala do mjesta pomoćnice predsjednika Uprave Ante Ramljaka. Iz CAIB-a je otišla nedugo nakon Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One koju je vodio Josip Galinec, svojedobno prvi šef brokerskog odjela Zabe. Uskoro prelazi u Hypo Alpe Adria ulaganje za članicu uprave, te 2016. odlazi na mjesto članice uprave turskog Kent Banka, gdje je bila godinu dana. Zanimljivo je i da je 2007. bila direktorica tvrtke Cipela broj 42., a u Interacpitalu Invest je bila članica nadzornog odbora od 2014. do 2016., zamjenica predsjednika nadzornog odbora od 2016. do 2016., te članica nadzornog odbora od 2009. do 2010.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 23:12