VRUĆA FOTELJA

JUTARNJI DOZNAJE Glavni kandidat za Kujundžićeva nasljednika njegov je dosadašnji pomoćnik!

 
Andrej Plenković i Vili Beroš
 Goran Mehkek, Darko Tomas / CROPIX

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu.

Kako neslužbeno doznajemo, glavni kandidat za Kujundžićeva nasljednika je prof. dr. Vili Beroš. Zbog imenovanja novog ministra sastat će se u 14.30 sati HDZ-ov Odbor za zdravstvo koji vodi Ante Ćorušić, a na kojem bi se trebalo dodatno razmotriti kandidati. Međutim, informacije iz HDZ-a govore da je najizgledniji kandidat Vili Beroš.

Pomoćnik dosadašnjeg ministra Vili Beroš stigao je nekoliko minuta prije 13 sati na razgovor s premijerom u Banske dvore.

U razgovoru s novinarima je rekao da par mjeseci koliko bi bio na mjestu ministra zdravstva nije dovoljno vremena da se isprave svi nedostaci koji su se desetljećima gomilali u sustavu zdravstva.

"Kao prvo moramo voditi računa o ljudskom potencijalu. Liječnici, medicinske sestre su naše najveće blago. Plaće, prekovremeni. Pozvao bih komoru, zbor i sindikat i razgovarao o problemima ljudskih potencijala", rekao je jedan od kandidata za novog ministra.

Smatra da je u ovom periodu najvažnije da se uspostavi hitna helikopterska medicinska služba.

"Uvođenje hitne helikopterske medicinske službe zbog toga što preko ljeta imamo izniman broj turista i to je apolutno nužno. Ne možemo biti među zadnjima u Europi", kaže Beroš, a prenosi N1.

"To su moji prioriteti koje ću predstaviti premijeru ako mi ukaže povjerenje", rekao je Beroš na ulazu u Banske dvore. Dodao je i da je s dosadašnjim ministrom Kujundžićem korektno surađivao.

Nakon sastanka u izjavi novinarima rekao je da definitivna odluka nije donesena, javlja Hina. "To su mediji saznali prije mene, to nije definirano, a u ovom trenutku vam ništa ne mogu reći".

Riječ je o neurokirurgu koji je radio u KBC Sestre milosrdnice. Njegovo ime se spominje još otkako je Most u dva navrata tražio razrješenje ministra.

Sinoć je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno priznao da bi prihvatio ponudu premijera Andreja Plenkovića da bude ministar zdravstva. Međutim, kaže i da takvu ponudu od premijera još uvijek nije dobio.

- Ono što je izvjesno, mislim da će premijer, kao i do sada, donijeti odluku koja je na dobrobit zdravstva i naših pacijenata, rekao je sinoć.

Na sastanku s premijerom bio je i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, koji je po završetku razgovora u izjavi novinarima demantirao je da mu je premijer ponudio ministarsku poziciju, istaknuvši da je na sastanak pozvan u funkciji predsjednika Odbora za zdravstvo HDZ-a, navodi Hina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:42