NIJE POTPISAO ZA SDP

JUTARNJI DOZNAJE Otkrivamo s kojim je HDZ-ovcem odmetnuti SDSS-ovac Mirko Rašković bio na tajnim pregovorima

Iz Domoljubne koalicije pojavile su se i informacije da će još jedan SDSS-ovac podržati Karamarka
 Goran Mehkek / CROPIX

Ovih dana sastat će se Izvršni odbor SDSS-a, koji prati i koordinira rad mjesnih i županijskih organizacija stranke, kako bi raspravljali o Mirku Raškoviću koji je prekršio stranačku odluku da za mandatara podrže Zorana Milanovića.

Nakon toga će o njegovoj sudbini odlučivati i Predsjedništvo SDSS-a.

Sumnje u potporu

Rašković je, podsjetimo, umjesto potpore Milanoviću, zatražio samostalne konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i požalio joj se da je izložen pritiscima, a novinarima rekao da nije dao potpis za Milanovića, nego da će podržati onoga tko bude imao većinu. Tko ga pritišće, nije želio reći.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i jučer je ustvrdio da Raškovića nitko iz stranke nije pritiskao niti mu prijetio, te je zatražio od njega da taj podatak otkrije stranačkim kolegama. No, isto tako je pozvao Raškovića da otkrije s kim se susreo u jednom hotelu dan uoči konzultacija na Pantovčaku “jer je viđen u razgovoru s ljudima iz jedne velike stranke”.

Premda Pupovac nije htio izravno otkriti na koju stranku misli, iz njegovih je izjava jasno da je riječ o HDZ-u. Podsjetio je da je upravo Tomislav Karamarko prije konzultacija kod predsjednice izrazio sumnju u potporu sve trojice SDSS-ovih zastupnika Milanoviću.

Mile Horvat ostaje

Osoba iz HDZ-a s kojom se susreo Rašković je, kako neslužbeno doznajemo, Božidar Kalmeta. Međutim jučer taj poznati HDZ-ovac nije odgovarao na pozive. Ako se Rašković zaista sastao s Kalmetom, to samo potvrđuje ranije spekulacije da je otpočetka bio HDZ-ov “spavač”.

Iz Domoljubne koalicije pojavile su se i informacije da će još jedan zastupnik SDSS-a, Mile Horvat, podržati Karamarka.

- To je laž. Ja sam potpredsjednik SDSS-a i ostajem uz svoju stranku – rekao nam je Horvat.

Pupovac je jučer rekao da je bio iznenađen što je predsjednica primila i Raškovića.

- Preko reda, mimo pravila, ne poštujući stranačke odluke, primila je čovjeka kojega je očito netko u nekim okolnostima doveo u takvu situaciju da mora doći i žaliti se na navodne pritiske iz vlastite stranke, iako mi jako dobro znamo odakle ti pritisci dolaze – rekao je Pupovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:35