INSPEKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA

JUTARNJI DOZNAJE Splitskom kardiokirurgu navodni mito za hitnu operaciju nije jedini krimen: 'Pronađene su pogreške u liječenju'

Ilustracija
 Neja Markičević / Hanza Media

Slučaj splitskog kardiokirurga koji je prema svjedočanstvu Ljubice Adžaip primio mito u iznosu od tri tisuće eura, a sve kako bi se ubrzala životno važna operacija njezinom suprugu Ivici dobio je i epilog od strane Ministarstva zdravlja.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje inspekcija je pronašla nepravilnosti te će cijeli slučaj proslijediti Državnom odvjetništvu.

Kako doznajemo uz dostupnu medicinsku dokumentaciju, ali i opsežne razgovore s liječnicima koji su sudjelovali u liječenju preminulog, povjerenstvo je zaključilo kako se radilo o rijetkom kliničkom entitetu ali da unatoč tome su postajali nedostaci prilikom liječenja.

Podsjetimo, kada joj je suprug umro, Ljubica je iznijela u javnost detalje kako je zbog problema s arterijom njezin suprug morao na operaciju, te da joj je medicinska sestra rekla kako će teško doći na red bez novca. Kako se stanje pogoršavalo, dala je još novca.

Nakon što je slučaj izašao u javnost, liječnik je uhićen te je naposljetku pušten da se brani sa slobode.

Komentar, za sada, neslužbenog izvješća tražili smo od pomoćnika ministra prof.dr. Vilija Beroša koji je rekao kako je u tijeku izdavanje priopćenja za javnost.

- O nalazu ćemo obavijestiti javnost te dalje postupiti sukladno Zakonu. Ministarstvo zdravstva odgovorno je za funkcioniranje sustava te ćemo u tom smjeru transparentno djelovati, kako u ovom tako i u svim drugim slučajevima - kaže prof.Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:15