USUSRET NEDJELJI

KAJIN O REFERENDUMU 'Očigledno je da IDS oko Plomina ima najviše problema sa sobom'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.03.2015. u 16:42

Goran Sebelic / CROPIX

Kajin je pozvao građane Labinštine da se na referendumu usprotive ugljenu kao energentu za termoelektranu Plomin C,a Jakovčića je nazvao "najvećim cenzorom od Histra na ovamo"

PAZIN - Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu još jednom pozvao sve građane Labinštine da u nedjelju izađu u što većem broju na savjetodavni referendum i usprotive se ugljenu kao energentu za termoelektranu Plomin C.

Istaknuo je pritom kako je istodobno protiv IDS-ove manipulacije građanima Istre. IDS podupire savjetodavni referendum, ali su, kazao je Kajin, IDS-ovi zastupnici glasali za Zakon o energetici, koji je van snage stavio stavku Prostornog plana Istarske županije da se kao energent za termoelektranu koristi isključivo plin, a jedan od sukreatora tog Zakon bio IDS-ov ministar turizma Darko Lorencin. "Očigledno je da IDS oko TE Plomin ima najviše problema sa sobom," rekao je Kajin.

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu IDS-ovog zastupnika u europskom parlamentu Ivana Jakovčića o potrebi reforme pravosuđa i medija balkanskih zemalja koje žele u EU.

O čemu on to govori, kada je, kazao je Kajin, upravo Jakovčić "najveći cenzor od Histra na ovamo" i medijski prostor Istre "najneslobodniji u Hrvatskoj, čime se prvenstveno štiti kriminal i nesposobnost".

O izglednoj smjeni ministrice kulture Andree Zlatar Violić, za što je povod nepropisno postupanje sa službenim karticama, saborski zastupnik Damir Kajin je kazao kako nema drugog rješenje i kako ona mora otići. Međutim, rekao je, Vlada bi joj trebala dati nagradu kao jednoj od najštedljivijih ministrica, ona je "na kruhu i vodi" u odnosu na istarske dužnosnike. "U Istri se u općinama, gradovima, županiji i javnim poduzećima godišnje na reprezentaciju troši pet milijuna kuna, što je nepojmljivo," zaključio je Damir Kajin.

Izdvajamo