USUSRET NEDJELJI

KAJIN O REFERENDUMU 'Očigledno je da IDS oko Plomina ima najviše problema sa sobom'

Kajin je pozvao građane Labinštine da se na referendumu usprotive ugljenu kao energentu za termoelektranu Plomin C,a Jakovčića je nazvao "najvećim cenzorom od Histra na ovamo"
 Goran Sebelic / CROPIX

PAZIN - Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu još jednom pozvao sve građane Labinštine da u nedjelju izađu u što većem broju na savjetodavni referendum i usprotive se ugljenu kao energentu za termoelektranu Plomin C.

Istaknuo je pritom kako je istodobno protiv IDS-ove manipulacije građanima Istre. IDS podupire savjetodavni referendum, ali su, kazao je Kajin, IDS-ovi zastupnici glasali za Zakon o energetici, koji je van snage stavio stavku Prostornog plana Istarske županije da se kao energent za termoelektranu koristi isključivo plin, a jedan od sukreatora tog Zakon bio IDS-ov ministar turizma Darko Lorencin. "Očigledno je da IDS oko TE Plomin ima najviše problema sa sobom," rekao je Kajin.

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu IDS-ovog zastupnika u europskom parlamentu Ivana Jakovčića o potrebi reforme pravosuđa i medija balkanskih zemalja koje žele u EU.

O čemu on to govori, kada je, kazao je Kajin, upravo Jakovčić "najveći cenzor od Histra na ovamo" i medijski prostor Istre "najneslobodniji u Hrvatskoj, čime se prvenstveno štiti kriminal i nesposobnost".

O izglednoj smjeni ministrice kulture Andree Zlatar Violić, za što je povod nepropisno postupanje sa službenim karticama, saborski zastupnik Damir Kajin je kazao kako nema drugog rješenje i kako ona mora otići. Međutim, rekao je, Vlada bi joj trebala dati nagradu kao jednoj od najštedljivijih ministrica, ona je "na kruhu i vodi" u odnosu na istarske dužnosnike. "U Istri se u općinama, gradovima, županiji i javnim poduzećima godišnje na reprezentaciju troši pet milijuna kuna, što je nepojmljivo," zaključio je Damir Kajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:23