E-BESKUĆNICI

Kako bi lakše našli posao: U varaždinskom prenoćištu beskućnike uče pisati u wordu i surfati po internetu

VARAŽDIN - U varaždinskom prenoćištu za beskućnike pokrenut je tečaj informatike kojeg, u sklopu javnih radova, vodi dugotrajno nezaposleni tehničar za računalstvo. Varaždinski beskućnici tako tijekom tjedna, osam sati na dan, uče kako napisati molbu za posao na računalu i kako se koristiti internetom u traženju posla.

- Cilj nam je bio angažirati naše korisnike i potaknuti ih na učenje i doškolovanje. S učiteljem radi devet naših korisnika koji, osim što uče, smiju koristiti prostorije prenoćišta, koje je inače otvoreno samo u noćnim satima, i tijekom dana - ističe predsjednik udruge „Novi put“ Nikola Dugandžić.

S korisnicima prenoćišta svakodnevno radi Zlatko Kreš, tehničar za računalstvo po struci, koji ističe da su njegovi učenici tečaj shvatili izuzetno ozbiljno i pokazuju veliki interes.

- Lako mi je raditi jer ljudi žele učiti. Svi koncentrirano prate nastavu, postavljaju pitanja o svemu što ih zanima i redovito pišu domaće zadaće i uče. Baš je pravi gušt raditi s takvim učenicima - ističe Kreš, koji je na javnim radovima u prenoćištu za beskućnike zaposlen do Nove godine.

Da je nastava vrlo aktivna i da se puno i kvalitetno uči, potvrđuje i jedan stariji korisnik prenoćišta koji naglašava da se brzo i lako odlučio upisati tečaj, jer je svako znanje dobro došlo.

- Čovjek uči dok je živ i nikad ne znaš kad će ti znanje o računalima i internetu zatrebati. Ako ništa drugo, barem ću naučiti kako se dopisivati s djevojkama preko interneta - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:32