NIZ SKANDALA SE NE ZAUSTAVLJA

KAKO JE CRNOJA DOŠAO DO STANA U PODSUSEDU? Njegova majka kupila je stan za 177.500 kuna od zadruge Žezlo, pa ga darovala sinu

 EPH

Ministar branitelja Mijo Crnoja u zemljišnim je knjigama Općinskog građanskog suda u Zagrebu zaveden kao vlasnik dvosobnog stana u Ulici Tomislava Pavleka broj 18 na temelju priloženog Ugovora o darovanju sklopljenog u studenom 2011. godine.

Stan mu je tada spomenutim darovnim ugovorom poklonio Jako Crnoja, koji je, pak, nekretninu naslijedio od Mare Crnoje, čiji je bio supružnik. Mara Crnoja iz Đakova, navodno majka Mije Crnoje, taj je stan kupila u rujnu 1998. godine, a Jutarnji list došao je u posjed Ugovora o kupoprodaji nekretnine koju je Mara Crnoja s adresom u Đakovu kupila po cijeni od 177, 5 tisuća kuna.

Iskaz na sudu

Stan je Mara Crnoja kupila od Štedno-kreditne zadruge Žezlo, zastupane u tom trenutku, kako se navodi u ugovoru, po direktoru Željku Tršanu.

Riječ je o zadruzi osnovanoj 1996. godine, koja je 2000. godine prestala s radom nakon što je Ministarstvo financija donijelo rješenje kojim se, kako se navodi u sudskom registru, Štedno-kreditnoj zadruzi Žezlo “odbija zahtjev za izdavanje odobrenja za rad”. Ministar Crnoja nekad je bio prijavljen i na adresi kuće u Đakovu, na kojoj su bili prijavljeni i Mara i Jako Crnoja, no danas taj posjed s kućama, livadama i oranicama, kako se navodi u zemljišnim knjigama, glasi na dvojicu drugih iz obitelji Crnoja.

Podsjetimo da je Jutarnji list jučer objavio članak u kojem navodi citat Mije Crnoje koji je dao pred sutkinjom zagrebačkoga Općinskoga suda Violetom Veselić, i to 17. prosinca 2010. godine: “Ja sam se 1998. uselio u stan na adresi Tomislava Pavleka 18, koji sam kupio od Štedno-kreditne zadruge Žezlo, a oni su taj stan dobili u ovršnom postupku protiv Krunoslava Peterčića. Ja sam upoznao Krunoslava Peterčića kada sam se već uselio u svoj stan... Ta garaža je bila puna stvari od poda do stropa, a ja sam to vidio te godine kada sam se uselio, 1998.”

Pitanje boravišta

Riječ je o sudskom postupku u sporu koji je protiv Mije Crnoje zbog ometanja posjeda pokrenula Branka Marinov, supruga ubijenog suradnika HIS-a Veselina Marinova.

Spor koji je nedavno riješen u njezinu korist odnosio se na jednu od garaža u spornoj zgradi, no on je za novonastalu aferu bitan zato što u njemu Crnoja jasno priznaje da već od 1998. živi na adresi u Podsusedu, dok podaci o njegovim prijavljenim prebivalištima od 1985. do 2008., koje je sam ustupio novinarima, govore drukčije. Prema tim podacima, Crnoja je od 9. listopada 2003. do listopada 2008. ima prijavljeno boravište u Zagrebačkoj ulici u Samoboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:03