IZAZVALI POZORNOST

KAKO SE HASANBEGOVIĆ NAŠAO S PREMIJEROM NA KAVI, I ŠTO O TOME MISLI BRUNA ESIH? 'Pitanje je tko se tu kime poigrao. Može ta kava nekome i prisjesti!'

 Damjan Tadić / CROPIX

Bilo je to spontano okupljanje, nije bilo nikakvog dogovora. Plenković i Prgomet su bili na kavi, a kako su bili u centru grada, svako malo naišao bi netko tko bi im se pridružio pa se tako u jednom trenutku okupilo i dosta članova stranke.

Našli su se tamo Plenkovićev asistent Marko Milić, HDZ-ovci Dinko Čutura i Ivan Kujundžić, a pojavili su se, među ostalima, i Miroslav Ćiro Blažević te Branko Uvodić - govore HDZ-ovci o subotnjoj kavi s premijerom Andrejem Plenkovićem i kandidatom za zagrebačkog gradonačelnika Dragom Prgometom. Kažu kako je Plenković svakoga pristojno pozvao da im se pridruži.

No, ta je kava izazvala priličnu pozornost, prije svega zbog toga što se u jednom trenutku za stolom s Plenkovićem i Prgometom našao i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović za kojega je poznato da od početka nije u idiličnim odnosima sa šefom stranke. A tenzije među njima još su se i pojačale otkako se u kuloarima naveliko počelo pričati kako će Hasanbegović podržati Brunu Esih koja bi u utrku za Zagreb trebala ići sa svojom nezavisnom listom.

- I Hasanbegović je naišao slučajno pa se zadržao neko vrijeme. Ali, nije bilo priče o politici, niti se iz njihova ponašanja moglo primijetiti da je između njih nešto sporno - rekao je jedan od naših sugovornika.

Da je susret bio slučajan, potvrdio nam je jučer i Hasanbegović.

- Vraćao sam se doma, sreo premijera i ljubazno se odazvao njegovu pozivu na kavu, kao što bih se odazvao i bilo kome drugom - kazao je Hasanbegović.

No, ta zajednička kava, prema nekim informacijama, izazvala je nezadovoljstvo u krugu Brune Esih jer ona, kako ističu, računa na podršku Zlatka Hasanbegovića.

- Ma, to su vam spinovi. Zašto bi se Bruna ljutila, pa Hasanbegovića se često može vidjeti na kavi s raznim ljudima, nije to ništa neobično za njega. Ta kava ništa ne znači. Svi znamo kakvi su Hasanbegovićevi stavovi, a to je najvažnije - tvrde neki od suradnika Brune Esih.

Dodaju da je Plenković pogriješio ako je mislio da će time izazvati neke sumnje oko bivšeg ministra kulture.

- Pitanje je tko se tu kime poigrao. Može ta kava nekome i prisjesti - ističe naš sugovornik.

Neki iz Plenkovićeva kruga još izražavaju sumnje kad je u pitanju mogućnost kandidature Brune Esih.

- Možda se Bruna i ne kandidira, još nije ništa objavila. Ali, ako to učini, mislim da to za nju neće biti dobar potez. Ona ne može proći u drugi krug. Osim toga, HDZ ju je lansirao u politiku i takav njezin potez ne bi bio korektan prema stranci. Mislim da se tu radi o nedostatku političkog iskustva - kaže jedan član blizak vrhu HDZ-a.

Na pitanje kako će stranka postupiti prema Zlatku Hasanbegoviću, koji je član Predsjedništva HDZ-a, ako podrži Esih, kao što je učinio i na parlamentarnim izborima prošle godine, kaže da bi to moglo dovesti do problema. - Ako Hasanbegovićeva potpora Bruni Esih bude javna, onda zasigurno neće moći ostati član HDZ-a. To je protivno Statutu naše stranke - zaključio je naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:17