ŽUČNA DISKUSIJA

KAKO SU OREPIĆEVU SLIKU S GENERALOM DOŽIVJELI U HDZ-u Velika rasprava u stranci: Zašto je Ante Gotovina istupio baš sada?

Državni revizori moći će kontrolirati poslovanje HNB-a, ali neće ulaziti u neovisnost vođenja monetarne politike
 Facebook

Rat zbog smjena u policiji između prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića postaje sve žešći, a u priči se zatekao i general Ante Gotovina. Naime, ministar Orepić u nedjelju je na svom Facebook profilu objavio fotografiju s generalom Gotovinom, zahvalivši mu na potpori i poručivši kako će, “bez obzira na sve primitivne pokušaje političke destrukcije MUP-a i diskreditacije njega osobno, još jače i gorljivije raditi svjestan preuzete odgovornosti”.

Različita tumačenja

- Na Cvjetnu nedjelju general Ante Gotovina i ja prisjetili smo se vremena i događaja koje smo zajedno prošli - pojasnio je ministar Orepić novinarima kako je došlo do fotografije s Gotovinom. Na odgovor šefa HDZ-a nije trebalo dugo čekati.

- I ja sam bio s Gotovinom u petak na večeri pa se nisam s njim slikao, niti ću pričati o čemu smo razgovarali - uzvratio mu je Karamarko, no zaboravio je spomenuti da je u predizbornoj kampanji i on više puta koristio fotografije s Gotovinom.

A kako su ministrovu fotografiju s generalom doživjeli u HDZ-u? Pogotovo zato što je general Gotovina za mogućeg šefa SOA-e Daniela Markića, kojemu prvi potpredsjednik Vlade nije sklon, izjavio da je riječ o “hrabrom i discipliniranom časniku”. - Mislim da je to znakovita poruka Karamarku. I velika pljuska za njega. General Gotovina neće govoriti direktno, ali treba ga čitati između redaka. Orepić fotografiju i poruku sigurno nije objavio bez njegova znanja - smatra nekoliko istaknutih članova HDZ-a.

Dio HDZ-ovih članova, pogotovo oni koji bolje poznaju generala, ističu, pak, da Gotovina nije time slao nikakve poruke. - Zašto bi se to tumačilo kao njegova potpora? On je o Markiću rekao ono što zna, iz vremena kada ga je poznavao. Mislim da time nije davao potporu. Također, do generala mnogi navrate na kavu i fotografiraju se s njim - kaže jedan od naših sugovornika iz HDZ-a. Dodaje da se, kad je riječ o “topničkim dnevnicima”, tu apsolutno radi o političkim igrama.

Političke igre

- Zašto to sada netko koristi, ne znam. Kad je riječ o toj karti, ona niti bi pomogla, niti bi odmogla u Haagu. Ako je ta priča zaključena, pogotovo za one kojih se to tiče, ne znam zašto je neki sada otvaraju - komentirao je jedan istaknuti član HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:56