PLENKOVIĆ U DRESU

KAKO SU PREMIJER I NJEGOVA VLADA GLEDALI UTAKMICU Jedan ministar palio je cigaretu za cigaretom, drugi je nervozno pregledavao portale na mobitelu...

 Marko Todorov / CROPIX

Jedan ministar iz hrvatske Vlade palio je cigaretu za cigaretom, drugi je pregledavao portale na mobitelu kako od nervoze ne bi baš stalno gledao u ekran, treći je stiskao bocu vode u ruci, a premijer je u rukama držao nasmijanog sina kojeg je zabavljao bivši trener hrvatske nogometne reprezentacije.

Među članovima iz vrha Vlade kojima su se pridružili proslavljeni sportski djelatnici poput Miroslava Ćire Blaževića, Dubravka Šimenca i Janice Kostelić, mogla se osjetiti napetost u poluvremenu finalne utakmicu između Hrvatske i Francuske. Pratili su se je svi zajedno, s brojnim navijačima, i to na Foodballerki, na zagrebačkom Strossmayerovu trgu.

Ugledno društvo dobilo je stol, a okružili su ih brojni djelatnici zaduženi za njihovu sigurnost, čak su im dostavili kišobran kako bi njime zaštitili premijera i njegova sina u trenutku kad su se navijači prskali pivom. Predsjednik Vlade Plenković, odjeven u dres reprezentacije, cijelu je utakmicu pratio sa sinom na rukama. U društvu supruge i djece, utakmicu je pratio i Karlo Ressler, čiji mališani ipak nisu izdržali do kraja utakmice.

Iako je premijer Plenković na početku utakmice bio optimističan, na njegovu se licu, u trenutku kad je Francuska dala četvrti gol, moglo vidjeti da mu je to teško palo. Raspoloženje svih članova Vlade tada je drastično splasnulo, ali kako je vrijeme odmicalo, a navijači opet zapjevali, oraspoložili su se i vladajući.

Ministar branitelja Tomo Medved i Dražen Bošnjaković zagrlili su se i zapjevali. Ruku u zrak podigao je i sam premijer Plenković, a i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović također je zapjevao.- Vode za premijera - donosili su konobari okupljenom društvu vodu, a i pokoju pivu. Prvi je na Strossmayerov trg, oko 16.30 sati, došao šef Sabora Gordan Jandroković, a premijer Plenković je, stigavši, dobacio “samo da pobijedimo”. Na pitanje novinara što će napraviti ako pobijedimo, uzvratio je:- Veselit ćemo se kao nikad dosad.

Ujutro je, rekao je premijer, prije utakmice, sa sinom koji ima tri i pol godine, doma slušao Zaprešić boyse, malo igrao, trenirao i pripremao se za utakmicu.U telefonskom razgovoru za Hrvatski radio ocijenio je fascinantnim dosadašnji uspjeh hrvatskih nogometaša.- To je fascinantni uspjeh koji odgovara kvaliteti hrvatske reprezentacije. Možda smo nekada malo i preskromni i stavljamo se u poziciju svojevrsnog autsajdera, no samopouzdanje pobjednika je ključno u takvim situacijama - rekao je te dodao da hrvatski reprezentativci “imaju snagu ne popustiti i silan mentalitet”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:23